Wim Daniëls De zomer van 1945 Recensie

Wim Daniëls De zomer van 1945 Recensie

De zomer van 1945

  • Schrijver: Wim Daniëls (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek, oorlogsboek
  • Uitgever: Thomas Rap
  • Verschijnt: 11 juni 2020
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Wim Daniëls te gast bij tv-programma OP1

Op donderdag 11 juni 2020 is Wim Daniëls te gast bij het tv-programma OP1 om te vertellen over de zomer van 1945 toen er zeker niet alleen gefeest werd.

Wim Daniëls te gast bij radioprogramma OVT

Op zondag 7 juni 2020 is Wim Daniëls te gast bij het VPRO radioprogramma OVT te spreken over de eerste maanden na de bevrijding die hij in zijn nieuwe boek beschrijft.

Flaptekst van het boek over 1945

Nieuw leven diende zich aan, dagelijkse beslommeringen hieldenmensen bezig, het uitgaansleven kwam op gang, maar er was vooral ook groot verdriet om gesneuvelde familieleden, er was bezorgdheid en angst om vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers en zussen van wie nog altijd niets was vernomen.

Geliefden waren elkaar kwijt. Huizen lagen in puin, gevangenissen zaten overvol en er was onoverzichtelijk veel werk aan de winkel. Wat vernield was moest hersteld worden; er moest voor voldoende voedsel gezorgd worden, oorlogsmisdadigers moesten berecht of eerst nog opgepakt worden. Chaos heerste.

In De zomer van 1945 schetst Wim Daniëls aan de hand van
dagboekfragmenten, brieven, nieuwsberichten en rechtbankverslagen een bewogen zomer, waarin levensgroot verdriet bestond naast uitbundige vreugde om de herwonnen vrijheid.

Bijpassende boeken en informatie