Wim Daniëls – De zomer van 1945

Wim Daniëls De zomer van 1945 recensie en informatie van dit geschiedenisboek over Nederland direct na de Tweede Wereldoorlog. Op 11 juni 2020 verschijnt bij Uitgeverij Thomas Rap dit boek over de eerste zomer na de bevrijding, geschreven door Wim Daniëls.

Wim Daniëls De zomer van 1945 Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De zomer van 1945. Het boek is geschreven door Wim Daniëls. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek van Wim Daniëls.

Wim Daniëls De zomer van 1945 Recensie

De zomer van 1945

  • Schrijver: Wim Daniëls (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek, oorlogsboek
  • Uitgever: Thomas Rap
  • Verschijnt: 11 juni 2020
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Wim Daniëls te gast bij tv-programma OP1

Op donderdag 11 juni 2020 is Wim Daniëls te gast bij het tv-programma OP1 om te vertellen over de zomer van 1945 toen er zeker niet alleen gefeest werd.

Wim Daniëls te gast bij radioprogramma OVT

Op zondag 7 juni 2020 is Wim Daniëls te gast bij het VPRO radioprogramma OVT te spreken over de eerste maanden na de bevrijding die hij in zijn nieuwe boek beschrijft.

Flaptekst van het boek over 1945

Nieuw leven diende zich aan, dagelijkse beslommeringen hieldenmensen bezig, het uitgaansleven kwam op gang, maar er was vooral ook groot verdriet om gesneuvelde familieleden, er was bezorgdheid en angst om vaders, moeders, opa’s, oma’s, broers en zussen van wie nog altijd niets was vernomen.

Geliefden waren elkaar kwijt. Huizen lagen in puin, gevangenissen zaten overvol en er was onoverzichtelijk veel werk aan de winkel. Wat vernield was moest hersteld worden; er moest voor voldoende voedsel gezorgd worden, oorlogsmisdadigers moesten berecht of eerst nog opgepakt worden. Chaos heerste.

In De zomer van 1945 schetst Wim Daniëls aan de hand van
dagboekfragmenten, brieven, nieuwsberichten en rechtbankverslagen een bewogen zomer, waarin levensgroot verdriet bestond naast uitbundige vreugde om de herwonnen vrijheid.

Bijpassende boeken en informatie