Yaël Vinckx Volgens Willem Recensie

Yaël Vinckx Volgens Willem is het boek over de meest kleurrijke muziekpromotor uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Op deze pagina is de Yaël Vinckx Volgens Willem recensie waardering en boekbespreking te lezen

Yaël Vinckx Volgens Willem Recensie

Yaël Vinckx Volgens Willem Recensie

Willem Venema is de meest kleurrijke muziekpromotor van Nederland. Aan het eind van de jaren 60 van de vorige eeuw werd hij, min of meer bij toeval, organisator van optredens van Herman Brood bij de studentenvereniging Diogenes in Nijmegen. Als de optredens een succes worden, smaakt dit naar meer. Met zijn inzicht in de muziek, zijn commerciële daadkracht en zijn betrokkenheid bij de muzikanten weet Willem Venema zich te ontwikkelen tot één van de meest invloedrijke en zeker de meest kleurrijke promotor is in Nederland die bij zeer veel concerten en de belangrijkste festivals betrokken is geweest. Sommige zijn zeer succesvol geworden zoals Lowlands en Pinkpop. Alhoewel Willem Venema vooral bekend staat als de redder van Pinkpop toen het slecht ging met het festival. Hij is ook een van de grondleggers van Mojo dat uitgroeide tot het popmanagementbureau van Nederland. Maar onaangepast als Willem Venema, loopt deze samenwerking uiteindelijk ook uit op ruzie.

Het kleurrijke leven van een eigenzinnige poppromotor zeer beeldend verteld

Het leven als poppromotor heeft hem geen windeieren gelegd en weet hij zicht op te werken tot een vermogend man die ondanks meerdere tegenslagen altijd actief is gebleven in de muziek. In het laatste decennium vooral als de man achter de succesvolle concerten van Guus Meeuwis in Londen en Parijs. Yaël Vinckx is erin geslaagd om het zeer kleurrijke leven van het onaangepast en bijzondere mens Willem Venema zeer beeldend te vertellen. Het boek leest als een schelmenroman. De verhalen, die verteld worden vanuit het perspectief van Willem Venema, schetsen een mooi geschiedenis van de volwassenwording van de popmuziek in Nederland met alle uitwassen die ermee gepaard gingen. Yaël Vinckx – Volgens Willem is gewaardeerd met ★★★ (uitstekend).

Recensie Theo Jordaan

YAËL VINCKX – VOLGENS WILLEM
Een onbeschaamde geschiedenis van rock in Nederland

  • Schrijfster: Yaël Vinckx (Nederland)
  • Soort boek: portret, muziekboek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschenen: januari 2018
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 12,99
  • Waardering★★★ (uitstekend) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie