Hannah Fry en Adam Rutherford

Adam Rutherford & Hannah Fry’s complete compendium van alles, iedereen en het universum

Adam Rutherford & Hannah Fry’s complete compendium van alles, iedereen en het universum. Het is de Nederlandse vertaling van het Engelse populaire wetenschappelijke boek Rutherford and Fry’s Complete Guide to Absolutely Everything dat op 21 november 2023 bij uitgeverij De Geus verschijnt.

Adam Rutherford & Hannah Fry’s complete compendium van alles, iedereen en het universum

De Britse universitair docent in de wiskunde aan University College London Hannah Fry is geboren in 1984. Samen met auteur Adam Rutherford, geboren in 1975 die geneticus, schrijver en journalist is probeert ze antwoord te geven op een aantal prangende vragen uit de wetenschap. Dit doen ze op een lichtvoetige wijze waardoor deze soms zware kost voor velen van ons toch enigszins begrijpelijk wordt.

Adam Rutherford & Hannah Fry's complete compendium van alles, iedereen en het universum

Adam Rutherford & Hannah Fry’s Complete compendium van alles, iedereen en het universum

beknopte versie

Flaptekst van het boek van Adam Rutherford en Hannah Fry

Wat is tijd en waar komt het vandaan? Waarom zien dieren er zo uit als ze doen? Wat is een gedachte? Waarom is er niets echt rond? Houdt mijn hond van me? Slechts gewapend met keiharde wetenschap tackelen Fry en Rutherford dit soort wezenlijke vragen. Ze nemen ons mee op een humorvolle reis van het allereerste ontstaan van tijd en ruimte, via planeten, evolutie en dinosaurussen, naar ons eigen brein. En dan blijkt: de kosmos is bizar en mensen zijn extreem vreemd, maar toch valt er nog best wat van het leven te begrijpen.

Bijpassende boeken