Alex Kershaw – De invasie

Alex Kershaw De invasie D-Day boek recensie en informatie over de inhoud van dit geschiedenisboek. Op 28 mei 2019 is bij Uitgeverij Balas het boek over D-Day verschenen van de Engelse historicus Alx Kershaw.

Alex Kershaw De invasie D-Day Boek

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De invasie, het boek over D-Day van de Britse historicus Alex Kershaw. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het D-Day boek van Alex Kershaw.

Alex Kershaw De invasie D-Day boek

De invasie

De onvergetelijke geschiedenis van de helden van D-Day

  • Schrijver: Alex Kershaw (Engeland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: First Wave (2019)
  • Nederlandse vertaling: Pon Ruiter
  • Uitgever: Uitgeverij Balans
  • Verschenen: 28 mei 2019
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het boek over D-Day

In de vroege duisternis van 6 juni 1944, dit jaar precies 75 jaar geleden, begon D-day: de grootste invasie van onze geschiedenis. In zijn verbijsterende epos De invasie volgt de bekende militair historicus Alex Kershaw de lotgevallen van de mannen die de eerste – en gevaarlijkste – missies moesten uitvoeren om deze historische operatie tot een goed einde te brengen. Zij bepaalden het lot van Hitlers Fort Europa, en daarmee de geschiedenis van de twintigste eeuw.

Met grote kennis van zaken beschrijft Kershaw de onvergetelijke ervaringen van de eerste Amerikaanse parachutist die in Normandië landde. De Britse piloot van een zweefvliegtuig, die constant luchtafweergeschut trotseerde om uiteindelijk vlak naast de vitale Pegasus Brug te crashen. Twee Canadese broers, die hun troepen Juno Beach op leidden, onder vernietigend vuur. Een Franse commando, die vanuit Engeland terugkeerde naar zijn vaderland en tot het uiterste vocht om de Duitse stellingen uit te schakelen.

Het resultaat is een epos over van-man-tot-mangevechten, moed, volharding en uitzonderlijke heroïek, gebaseerd op Kershaws intieme kennis van het slagveld van Normandië en zijn diepe vriendschappen met overlevenden van D-day. Dat levert, 75 jaar later, een verrassend nieuwe kijk op de langste dag van de Tweede Wereldoorlog.

Bijpassende Boeken en Informatie