André Hoogeboom – Zandvoort

André Hoogeboom Zandvoort recensie en informatie van het boek over de geschiedenis van de Formule 1 op het circuit van Zandvoort. Op 20 november 2019 verscheen bij Karakter Uitgevers het nieuwe autosportboek van André Hoogeboom.

André Hoogeboom Zandvoort Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina recensie en waardering lezen van het nieuwe Formule 1 boek Zandvoort, van André Hoogeboom. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het autosportboek, nu over de geschiedenis van de Formule 1 op het circuit van Zandvoort, geschreven door André Hoogeboom.

André Hoogeboom Zandvoort Recensie001Boek-Bestellen

Zandvoort

De Formule 1 komt thuis

  • Schrijver: André Hoogeboom (Nederland)
  • Soort boek: autosportboek, Formule 1 boek
  • Uitgever: Karakter Uitgevers
  • Verschenen: 20 november 2019
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het boek over de Formule 1 op Zandvoort

De Grand Prix van Zandvoort is terug op de Formule 1- kalender. Begin mei 2020 komen voor het eerst sinds 1985 de snelste wagens ter wereld langs in de Noord-Hollandse badplaats. Dat is vijfendertig jaar nadat de onlangs overleden Niki Lauda er zijn zege vierde en niemand meer een stuiver gaf voor de overlevingskansen van de karakteristieke racebaan. Maar sinds Max is alles anders.

The sky is the limit. Nederland is compleet in de ban van de autosport en Zandvoort deint mee op de golven van dit succes, en gaat zelfs de grootse uitdaging aan een evenement van Olympische proporties binnen de dorpsgrenzen te halen.
Aan de hand van kleurrijke anekdotes uit de geschiedenis van het circuit schetst dit boek een beeld dat net zo grillig is als de lay-out van de baan. Het was mooi, dramatisch, tragisch en heroïsch, maar vooral moeilijk.

Na 1985 werd het stil, durfde niemand het woord Formule 1 meer in de mond te nemen en overleefde het circuit ternauwernood. “Het is niets minder dan een wonder dat de baan nog bestaat’, zei een van de geïnterviewden. De auteur sprak met betrokkenen, met coureurs als Gijs van Lennep, Jan Lammers, Huub Rothengatter en vader en zoon Bleekemolen, met eigenaren en ex-eigenaren, directeuren en stewards.

Met dit boek betuigt André Hoogeboom zijn liefde voor dit aparte circuit, zonder zijn ogen te sluiten voor de soms zo weerbarstige werkelijkheid.

Bijpassende Boeken en Informatie