André van Kats – Abdi Nageeye Biografie

André van Kats Abdi Nageeye Biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 5 april 2019 is bij Uitgeverlj lucht de biografie van marathonloper Abdi Nageeye, Atleet zonder grenzen, verschenen. Het portret is geschreven door André van Kats.

André van Kats Abdi Nageeye Biografie Recensie en Informatie

Als het boek gelezen is door de redactie, kun je op deze pagina de André van Kats Abdi Nageeye recensie en waardering vinden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van de biografie van marathonloper Abi Nageeye, Atleet zonder grenzen, lezen.

André van Kats Abdi Nageeye Biografie Recensie en Informatie

André van Kats – Abdi Nageeye

Atleet zonder grenzen

  • Titel: Abdi Nageeye
  • Schrijver: André van Kats (Nederland)
  • Soort boek: biografie, portret, sportboek
  • Uitgever: Uitgeverij Lucht
  • Verschenen: 5 april 2019
  • Omvang: 227 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Uitgaves Abdi Nageeye Biografie

Inhoud Abdi Nageeye Atleet zonder grenzen

Atleet Abdi Nageeye (Mogadishu, 1989) is de koning van de lange afstand in Nederland. Nadat hij op jonge leeftijd terechtkwam in Den Helder, volgde een wonderlijke en bij vlagen levensgevaarlijke reis die hem in Syrië, Somalië en Ethiopië bracht, voordat hij als tiener op eigen kracht terugkeerde in Nederland en de liefde voor het hardlopen ontdekte. Inmiddels is Nageeye houder van het Nederlands record op de marathon, traint hij met de beste trainingsgroep ter wereld in Kenia en maakt hij samen met wereldtoppers als Eliud Kipchoge en Kenenisa Bekele deel uit van het NN Running Team.

André van Kats volgde de verrichtingen van Abdi Nageeye een jaar lang op de voet, reisde met hem mee naar onder meer Boston, Eldoret (Kenia) en Berlijn en sprak uitgebreid met de atleet over zijn veelbewogen jeugd. Dit boek geeft een inkijk in het bijzondere bestaan van Nederlands beste langeafstandsloper en een blik achter de schermen van een van de koningsklassen van de atletiek. Bovenal is het een verhaal over een zoektocht naar een betere toekomst van een atleet zonder grenzen, die vastberaden zijn eigen weg kiest. Het gaat over de gevaren onderweg, de dunne lijn tussen slagen en falen en de route naar vrijheid, in zowel de marathon als het leven zelf. Met een voorwoord door Eliud Kipchoge, wereldrecordhouder en olympisch kampioen op de marathon.

Bijpassende Boeken en Informatie