Andreas Pflüger Nooit en te nimmer Recensie ∗∗∗∗

Andreas Pflüger Nooit en te nimmer recensie waardering en informatie over de inhoud van deze Duitse thriller. In oktober 2018 is bij Xander Uitgever de thriller van de Duitse schrijver Andreas Pflüger Nooit en te nimmer verschenen.

Andreas Pflüger Nooit en te nimmer Recensie

Andreas Pflüger Nooit en te nimmer Recensie

Hoofdpersoon van de Duitse thriller Nooit en te nimmer is de even onwaarschijnlijke als fascinerende hoofdpersoon Jenny Aaron. Vijf jaar eerder is zijn als één van de beste medewerkers van de geheime dienst bij een aanslag blind geworden. De blindheid zou normaal gesproken einde carrière betekenen. Toch blijkt dit in het geval van Jenny Aaron anders te liggen. Haar uitzonderlijke kwaliteiten zorgen ervoor dat ze ondanks deze beperking weer aan de slag kan bij wat de Afdeling wordt genoemd. In de uitmuntende eerste thriller met Aaron in de hoofdrol, Voor eens en altijd, heeft de lezer al met haar kennis kunnen maken. Nu is er het vervolg Nooit en te nimmer.

Jenny Aaron is nu definief terug als medewerker van de Afdeling. Samen met collega Pavlik reist ze naar Marrakesh in Marikko. Ze moeten de man een geweldadige crimineel opsporen die in de stad enkele miljarden dollars die hij heeft gestolen van een persoon die wordt aangeduid als de supercrimineel. Hij is bovendien de man die verantwoordelijk is voor de blindheid van Aaron. En het gestolen geld is voor haar bedoeld.

Fascinerende blinde geheim agent en bloedstollende verwikkelingen in Marrakesh

Andreas Pflüger is een uitstekende schrijver. Hij neemt de lezer serieus en gaat ervan uit dat deze scherp bij de les blijft. Flashbacks worden afgewisseld met bloedstollende verwikkelingen in Marrakesh. Wat gemakkelijker is als ook het eerste boek Voor eens en altijd. Maar dat is geen straf omdat dit een uitmuntende thriller is. Ook Nooit en te nimmer is van hoog niveau. Zij het iets minder verrassend dan het het eerste boek. Ook nu weer doorspekt Pflüger de thriller met fascinerende lijstjes van tien kenmerken, voorkeuren en zaken waaraan Aaron een hekel heeft. Andreas Pflüger Nooit en te nummer is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Theo Jordaan

Andreas Pflüger – Nooit en te nimmer

  • Titel: Nooit en te nimmer
  • Schrijver: Andreas Pflüger (Duitsland)
  • Soort boek: Duitse thriller
  • Origineel: Niemals (2017)
  • Uitgever: Xander Uitgevers
  • Verschenen: oktober 2018
  • Omvang: 415 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Tags: blindheid. Marrakesh, Marokko
  • Waardering∗∗∗∗ (uitstekend) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie

Andreas Pflüger Voor eens en altijd Recensie Duitse ThrillerAndreas Pflüger – Voor eens en altijd
Duitse thriller
Xander Uitgevers | juni 2017
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Zeer overtuigend en origineel wordt de wereld van een blinde politievrouw neergezet