Ann Heberlein – Hannah Arendt Biografie

Ann Heberlein Hannah Arendt Biografie recensie en informatie. Op 10 september 2020 verschijnt bij Uitgeverij Spectrum de vertaling van de biorgrafie Arendt: om kärlek och ondska van de Zweedse schrijfster Ann Heberlein.

Ann Heberlein Hannah Arendt Biografie Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van de biografie Hannah Arendt, Over liefde en kwaard. Het boek is geschreven door Ann Heberlein. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de biografie geschreven door de Zweedse schrijfster Ann Heberlein.

Ann Heberlein Hannah Arendt Biografie Recensie

Hannah Arendt

Over liefde en kwaad

  • Schrijfster: Ann Heberlein (Zweden)
  • Soort boek: biografie
  • Origineel: Arendt: om kärlek och ondska (2019)
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 10 september 2020
  • Omvang: 232 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook

Flaptekst van de Hannah Arendt biografie van Ann Heberlein

Een leven lang hield Hannah Arendt (1906-1975) zich bezig met de onzekere grens tussen goed en kwaad. Een leven dat een cruciaal hoofdstuk in de geschiedenis van het Westen omvat, een tijd waarin onze ideeën over de mens en zijn waarde, schuld en verantwoordelijkheid opnieuw werden gedefinieerd – en waarin Arendt uitgroeide tot een van de belangrijkste denkers van de twintigste eeuw.

Als dochter van Joodse ouders groeit Arendt op in het onstuimige Duitsland van de jaren dertig, waar ze zich vanaf jonge leeftijd volledig toelegt op de filosofie. Ze begint een relatie met de Duitse filosoof Martin Heidegger, die enkele jaren later echter net als vele andere intellectuelen fervent aanhanger wordt van het nazisme. Arendt wordt gedwongen het land te ontvluchten en zal zich tot aan haar dood in New York bezighouden met vragen over de aard van het kwaad, de mens, liefde en politieke theorie.

In deze biografie verweeft auteur Ann Heberlein het bewogen leven van Hannah Arendt met haar gedachtegoed, dat ook nu, een halve eeuw na haar dood, nog altijd angstaanjagend relevant is in een wereld die steeds verder verdeeld raakt.

Bijpassende boeken en informatie