Anne Doedens en Liek Mulder – Een ijselijke nering

Anne Doedens en Liek Mulder Een ijselijke nering recensie en informatie over de inhoud van het geschiedenisboek over de walvisvaart van de Wadden in de zeventiende eeuw. Op 4 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers het nieuwe boek over de walvisvaart van de Wadden, geschreven door Anne Doedens en Liek Mulder. Hier lees je informatie over de inhoud van het geschiedenisboek, de schrijvers en over de uitgave.

Anne Doedens en Liek Mulder Een ijselijke nering recensie

Mocht er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnen van Een ijselijke nering, het geschiedenisboek over de walvisvaart van de Wadden van Anne Doedens en Liek Mulder, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Anne Doedens & Liek Mulder Een ijselijke nering

Een ijselijke nering

De walvisvaart van de Wadden in de zeventiende eeuw

  • Auteurs: Anne Doedens, Liek Mulder (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 4 juni 2024
  • Omvang: 184 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de walvisvaart van de Wadden van Anne Doedens en Liek Mulder

Walvisvaart was in Nederland met z’n vele zeevarenden eeuwenlang een economisch belangrijke activiteit, in de zeventiende eeuw zelfs een booming business.

Hierover is veel geschreven, maar er is weinig bekend over het opvallend grote aandeel van Vlieland, Terschelling en de stad Harlingen in deze bedrijfstak. In dit boek kijken we door de bril van tijdgenoten uit het Waddengebied naar de jacht op traan, een eerste levensbehoefte in de zeventiende eeuw. Anne Doedens en Liek Mulder – voortbordurend op het werk van Jan Houter – plaatsen hun verhalen en getuigenissen in het grotere kader van de geschiedenis van de walvisvaart van de Republiek tijdens de eerste eeuw van deze nering.

De egodocumenten zijn uiteraard gekleurd door eigen gevoelens, standpunten, meningen en conflicten, maar mede daardoor geven ze een goed beeld van de barre omstandigheden waarin de walvisjagers hun bloedige werk deden. De titel van dit boek verwijst niet alleen hiernaar, maar ook naar een van de bekendste walvisvaardersfamilies van de Wadden, het Vlielander geslacht Ys.

Bijpassende boeken