Anne Frank Stichting – Discriminatie

Anne Frank Stichting Discriminatie Elementaire Deeltjes 66 recensie en Informatie over de inhoud van  dit nieuwe deel in de reeks. Op 17 september 2019 verschijnt bij Uitgeverij Athenaeum deel 66 in de reeks Elementaire Deeltjes over discriminatie.

Anne Frank Stichting Discriminatie Elementaire Deeltjes 66 Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Discriminatie, het nieuwe deel in de reeks Elementaire Deeltjes, geschreven door de Anne Frank Stichting. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deel 66 in de reeks Elementaire Deeltjes, uitgegeven bij Athenaeum.

Anne Frank Stichting Discriminatie Elementaire Deeltjes 66 Recensie001Boek-Bestellen

Discriminatie

Elementaire Deeltjes 66

  • Schrijver: Anne Frank Stichting
  • Soort boek: monografie, non-fictie
  • Uitgever: Uitgeverij Athenaeum
  • Verschenen: 17 september 2019
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het Elementaire Deeltje 66 over discriminatie

Discriminatie, het ongelijk behandelen van mensen of groepen op basis van persoonskenmerken, speelt een belangrijke rol in het maatschappelijk debat. In juridische zin betekent discriminatie het maken van een verboden onderscheid. Maar wanneer is onderscheid onrechtmatig en wanneer niet? En hoe vaak komt discriminatie eigenlijk voor? In dit Elementaire Deeltje gaat Jaap Tanja, werkzaam bij de Stichting, in op de uiteenlopende gronden waarop en vormen waarin discriminatie kan plaatsvinden en staat hij uitgebreid stil bij wat we ertegen kunnen doen.

Bijpassende Boeken en Informatie