Anouk Kool – Nelly en de eksterbende

Anouk Kool Nelly en de eksterbende recensie en informatie kinderboek voor 9+ jaar. Op 28 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Clavis het nieuwe kinderboek van schrijfster Anouk Kool.

Anouk Kool Nelly en de eksterbende recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van het kinderboek voor 9+ jaar Nelly en de eksterbende. Het boek is geschreven door Anouk Kool. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het kinderboek van de Nederlandse schrijfster Anouk Kool.

Wat als dieren ineens kunnen praten?

Van de ene op de andere dag komt Nelly haar beste vriendin haar niet meer ophalen om naar school te gaan. Ze zit nu steeds met een ander meisje. En geen enkele klasgenoot praat meer met haar. Nelly snapt niet zo goed waarom. Ja, ze bepaalt best vaak wat iedereen gaat doen, maar dat is toch ook alleen maar handig? Anders duurt alles zo lang. Daar denken de andere kinderen toch anders over. Nelly vindt het toch wat eenzaam. Totdat er ineens een ekster voor haar raam verschijnt. Hij blijkt te kunnen praten. Gewoon, net als mensen! En niet alleen hij, maar alle dieren! Dit betekent de start van bijzondere avonturen, waar Nelly zich enorm mee vermaakt. Al mist ze haar beste vriendin nog steeds…

Nelly en de eksterbende is echt een heerlijk, fantasievol, ontroerend boek! Geweldig hoe Anouk Kool een karakter heeft gecreëerd dat zowel bloedirritant als super lief is. Het boek is humoristisch, zowel door de grappige dingen die de personages zeggen, als door de gebeurtenissen. Hoewel er dingen gebeuren die misschien niet echt kunnen, worden ze zó gebracht dat het echt geloofwaardig is. Naast grappig en geloofwaardig, is het ook een prachtig verhaal over jezelf mogen en durven zijn, maar dan wel rekening houden met anderen. Een verhaal over kijken waar je niet zo goed in bent, maar ook zien wat je juist wél heel erg goed kunt. Van de illustraties heb ik ook echt genoten. Vrolijk, speels en een beetje gek. Heel erg passend bij het verhaal.

Een mooi en fantasievol kinderboek met inhoud

Voor lezers die houden van een mooi, fantasievol verhaal met inhoud, is Nelly en de eksterbende wat mij betreft een aanrader! Hoewel de toon luchtig en makkelijk blijft, gaat Nelly toch door een best lastige periode. Ze maakt een mooie groei door, je ziet haar mooie en onhandige kanten, waardoor je echt met haar kunt meeleven. Ze is nét een beetje anders, waardoor je kunt zien dat anders niet per se verkeerd is. En zeg nu zelf: hoe cool zou het zijn als dieren echt kunnen praten. Anouk Kool weet deze fantasie geweldig uit te werken! Gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Recensie van Jolien Dalenberg

Anouk Kool Nelly en de eksterbende Recensie

Nelly en de eksterbende

  • Schrijfster: Anouk Kool (Nederland)
  • Soort boek: kinderboek
  • Leeftijd: 9+ jaar
  • Uitgever: Clavis
  • Verschijnt: 28 juni 2021
  • Omvang: 228 pagina’s
  • Prijs: € 15 – € 20
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het kinderboek van Anouk Kool

Een verhaal over een harde les, terwijl dagdromen werkelijkheid worden. En wie weet, misschien kunnen dieren wel veel meer dan wij denken. Voor lezers vanaf 9 jaar. De tienjarige Nelly is een allesbepalende pestkop, al heeft ze dat zelf nooit zo bekeken. Nelly’s klasgenoten zijn het zat en keren haar de rug toe. Dan ontdekt Nelly een groot geheim: alle dieren kúnnen praten, maar in een ver verleden hebben ze besloten voorgoed te zwijgen tegen de mens. Nelly beleeft fantastische avonturen met ekster Marcus, een leeuw in de dierentuin en huiskat Blav. Maar ze mist haar beste vriendin nog steeds verschrikkelijk.

Bijpassende boeken en informatie