Ap Dijksterhuis Inspiratie

Ap Dijksterhuis Inspiratie recensie en informatie over de inhoud van dit nieuwe psychologieboek. Op 6 september 2022 verschijn bij uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van de hoogleraar psychologie en schrijver Ap Dijksterhuis.

Ap Dijksterhuis Inspiratie recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Inspiratie, Hoe we tot grootse prestaties komen. Het boek is geschreven door Ap Dijksterhuis. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van Ap Dijksterhuis.

Ap Dijksterhuis Inspiratie recensie en informatie

Inspiratie

Hoe we tot grootse prestaties komen

  • Schrijver: Ap Dijksterhuis (Nederland)
  • Soort boek: pschychologieboek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 6 september 2022
  • Omvang: 360 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs; € 25,00
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Ap Dijksterhuis

Inspiratie drijft ons voort. Het is het fundament van wetenschap, kunst, literatuur, muziek en andere grote prestaties. Ap Dijksterhuis legt in deze lofzang op misschien wel de mooiste verworvenheid van het brein uit wat inspiratie is, waarom we het hebben, hoe het werkt en hoe we het krijgen. Met recente ontwikkelingen uit de neurowetenschap en psychologie beziet hij inspiratie in samenhang met creativiteit, motivatie, nieuwsgierigheid en de functie van onze hersenen in het algemeen. Mythes worden ontkracht. Inspiratie komt ons niet per ongeluk aanwaaien om dan ineens weer in de mist te verdwijnen. Inspiratie dwing je af, het is de beloning voor eerder geleverde arbeid. Ook is het misleidend om het af te zetten tegen inspanning. Inspiratie en transpiratie horen bij elkaar, het zijn danspartners die elkaar tot grotere hoogte kunnen brengen. Inspiratie is onmisbaar bij het leveren van topprestaties, of het nu een kunstschilder betreft, een schrijver, een wetenschapper, een componist of een topchef. Ten slotte is inspiratie geen voorrecht van een geniale enkeling. Inspiratie krijgt iedereen die daarvoor kiest. Ook jij.

Ap Dijksterhuis (1968) is hoogleraar psychologie, schrijver en een van de invloedrijkste psychologen van Nederland. Eerder schreef hij Het slimme onbewusteOp naar gelukDe merkwaardige psychologie van een wijndrinkerWie (niet) reist is gekMaakt geld gelukkig?, het kinderboek Tussen je orenWegwee en de novelle Bart. Van zijn boeken zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Bijpassende boeken en informatie