Arie Kok – Biografie van de Zuiderzee

Arie Kok Biografie van de Zuiderzee recensie en informatie nieuw geschiedenisboek. Op 21 januari 2021 verschijnt bij Uitgeverij Omniboek het boek over de geschiedenis van de Zuiderzee, geschreven door Arie Kok.

Arie Kok Biografie van de Zuiderzee recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Biografie van de Zuiderzee, 850 jaar geschiedenis in 25 verhalen.  Het boek is geschreven door Arie Kok. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek over de geschiedenis van de Zuiderzee, geschreven door Arie Kok.

Arie Kok Biografie van de Zuiderzee Recensie

Biografie van de Zuiderzee

  • Schrijver: Arie Kok (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 21 januari 2021
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van het boek over de geschiedenis van de Zuiderzee

Biografie van de Zuiderzee vertelt de geschiedenis van de Zuiderzee aan de hand van 25 verhalen, waarin vaak mensen centraal staan.

De Allerheiligenvloed van 1170, 850 jaar geleden, leidde tot een open verbinding tussen het Almere en de Noordzee. Het zoute water dat naar binnen stroomde werd bepalend voor de omgeving – hele dorpen en kastelen werden opgeslokt – maar ook voor de geschiedenis van het gebied, en daarmee die van Nederland.

Arie Kok vertelt de geschiedenis van de Zuiderzee in 25 verhalen, waarin vaak mensen centraal staan. Van de watergeus die de Slag op de Zuiderzee (1573) overleeft tot de vroedvrouw van Schokland, van de haringvisserij tot de walvisvaart. Het boek eindigt met het sluiten van de Afsluitdijk in 1932.

Bijpassende boeken en informatie