Bart Van Loo De Bourgondiërs Recensie

Bart Van Loo De Bourgondiërs recensie boekbepreking waardering en informatie over de inhoud van dit geschiedenisboek. Op 28 december 2018 is bij Uitgeverij het nieuwe boek van de Vlaamse schrijver Bart Van Loo De Bourgondiërs verschenen.

Bart Van Loo De Bourgondiërs Recensie en Informatie

Zodra het boek gelezen is door de redactie, kun je op deze pagina de Bart Van Loo De Bourgondiërs recensie boekbespreking en waardering lezen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het nieuwe geschiedenisboek van Bart Van Loo lezen.

De redactie waardeert het boek met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Bart Van Loo De Bourgondiërs Recensie

De Bourgondiërs

Aartsvaders van de Lage Landen

  • Schrijver: Bart Van Loo (België)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschenen: 28 december 2019
  • Omvang; 560 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
  • Waardering NRC: ∗∗∗∗ (Bart Funnekotter)
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Bart Van Loo op TV bij DWDD Summerschool

In de eerste aflevering, op vrijdag 13 juni 2019 van het tv-programman DWDD Summerschool gaat Bart Van Loo vertellen over de Bourgondiërs. Zoals bij velen wel bekend zal zijn is Bart Van Loo een zeer goede verteller en we kunnen van dit optreden dan ook veel verwachten. Het programma wordt vanaf 21.35 uitgezonden op NPO1.

Flaptekst van het boek

De Bourgondiërs vertelt de geschiedenis van de vroege Nederlandse eenwording. Het is een wonderlijk relaas van ontbolsterende steden, ontwakend individualisme en uitstervende ridderidealen. Van schizofrene koningen, doortastende hertogen en geniale kunstenaars. Terwijl de Bourgondische hertogen met veldslagen, huwelijken en hervormingen de versnipperde Lage Landen tot één geheel smeedden, ontstonden onder hun impuls de onvergetelijke werken van Klaas Sluter, Jan van Eyck en Rogier van der Weyden.

Bart Van Loo’s even spannende als leerrijke verkenning van de middeleeuwen groeit gaandeweg uit tot een wervelende cultuurgeschiedenis. Meeslepend en erudiet vertelt hij waar wij vandaan komen. Als geen ander weet Van Loo bevlogenheid, humor en kennis van zaken te combineren.

Bijpassende Boeken en Informatie