Op de rand van een nieuwe tijd

Op de rand van een nieuwe tijd recensie en informatie over de inhoud van het boek van Kees van Lede en Joris Luyendijk. In januari 2020 verschijnt bij Uitgeverij Balans het nieuwe boek van Joris Luyendijk en Kees van Lede.

Op de rand van een nieuwe tijd Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Op de rand van een nieuwe Tijd, het boek van Kees van Lede en Joris Luyendijk. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over het boek van Kees van Lede en Joris Luyendijk over macht, complotdenken en de grenzen van de vrije markt.

Op de rand van een nieuwe Tijd Recensie boek van kees van Leden en Joris Luyendijk

Op de rand van een nieuwe tijd

Over macht, complotdenken en de grenzen van de vrije markt

  • Schrijvers: Kees van Lede, Joris Luyendijk (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie boek
  • Uitgever: Balans
  • Verschijnt: januari 2020
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering:

Flaptekst van het boek

Hoe is het mogelijk dat grote bedrijven nergens belasting betalen? Hoe kan het dat de kloof tussen rijk en arm alleen maar groter wordt? Waarom lijken de grote problemen van deze tijd steeds te worden doorgeschoven? Veel mensen hebben het vertrouwen in de traditionele politiek verloren. Uit angst, onmacht of woede zoeken ze de uiteinden van het spectrum op.

Hoe wordt de overheid weer betrouwbaar en herwinnen de grote bedrijven respect? In een spannende briefwisseling discussiëren twee kritische denkers uit verschillende generaties over urgente oplossingen voor de grote vragen van deze tijd. Kees van Lede speelde decennialang een sleutelrol in het internationale deel van het Nederlandse bedrijfsleven. De dertig jaar jongere Joris Luyendijk, die zich als schrijver en journalist regelmatig kritisch uitliet over overheid en bankwezen, dient hem van repliek.

Scherpzinnige brieven over het bedrijfsleven, de bonus-gekte, de Brexit, over macht, moraal en over nieuwe manieren om een eerlijker samenleving te krijgen. Op de rand van een nieuwe tijd is een bij vlagen verontrustend, en ten slotte toch optimistisch boek, waarin de ervaringen en visies van Van Lede en Luyendijk elkaar aanvullen en de lezer inspireren.

Bijpassende Boeken en Informatie