Ben Guterson Winterhuis Hotel

Ben Guterson Winterhuis Hotel recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud spannend avonturenboek. In oktober 2018 is bij Uitgeverij Leopold het spannende jeugdboek van Ben Guterson Winterhuis Hotel verschenen. Op deze pagina kun je de recensie van Winterhuis Hotel en informatie over het boek lezen. Het boek is bovendien vertaald door de bekende Nederlandse kinderboekenschrijfster Imme Dros.

Ben Guterson Winterhuis Hotel Recensie Waardering

Ben Guterson Winterhuis Hotel Recensie

Winterhuis Hotel leek me een fijn boek om in de aanloop naar kerst te lezen. Er zijn niet zo heel veel kerst/winterboeken voor wat oudere kinderen, dus deze kans greep ik met beide handen aan. Winterhuis Hotel is zijn eerste boek en wat mij betreft een zeer geslaagd debuut dat verwachtingen schept voor het vervolg.

Een geheimzinnig, raadselachtig hotel

Elizabeth vindt een onpersoonlijk briefje van haar oom en tante aan de voordeur. Hierin leest ze dat ze de komende drie weken het huis niet in kan omdat zij op vakantie zijn. Er ziet net genoeg geld bij voor een treinkaartje naar het Winterhuis Hotel, waar ze haar naartoe sturen. Hier ontmoet Elizabeth bijzondere mensen en maakt ze er zelfs een echte vriend die net als zij, dol is op puzzels en raadsel. Het hotel bevat meer dan genoeg geheimen en raadsels, zoals een heel oud, mysterieus boek waarin een geheime code verstopt zit. Het lijkt super belangrijk dat Elizabeth dit raadsel oplost, want iemand is er op uit het Winterhuis Hotel te vernietigen!

Wie is nu te vertrouwen en wie niet? Guterson houdt het spannend tot het eind

Ben Guterson heeft een bijzondere manier van schrijven en vertellen. Het is magisch en tegelijk heel gewoon. Ik moest even op gang komen, maar zodra Elizabeth echt tot leven kwam, sloot ik het boek in mijn hart. Naarmate het boek vordert, wordt het steeds geheimzinniger en duidelijker dat het hotel niet zomaar een hotel is. Een verhaal over vriendschap, opgroeien, goed en kwaad en dat iedereen beide kanten in zich heeft. Guterson weet het ook nog spannend te houden wie van de personages nu te vertrouwen zijn en wie niet. Je denkt dat je het wel weet. En waarschijnlijk zit je goed. Maar hij weet toch voor wat twijfel te zorgen waardoor je op het puntje van je stoel blijft zitten.

Winterhuis Hotel is een boek waar je even in moet komen, maar daarna het liefst in één ruk uit zo lezen. Een fraai debuut, ik kijk verwachtingsvol uit naar het volgende deel! Ben Guterson – Winterhuis Hotel is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Ben Guterson – Winterhuis Hotel

 • Titel: Winterhuis Hotel
 • Schrijver: Ben Guterson (Verenigde Staten)
 • Soort boek: avonturenboek, jeugdroman
 • Leeftijd: 10+ jaar
 • Origineel: Winterhouse
 • Nederlandse vertaling: Imme Dros
 • Uitgever: Uitgeverij Leopold
 • Verschenen: oktober 2018
 • Omvang: 328 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek
 • Waardering∗∗∗∗∗ (zeer goed) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie