Benjamin Read – Schreeuw om middernacht

Benjamin Read Schreeuw om middernacht recensie en informatie kinderboek voor 10+ jaar, met tekeningen van Laura Trinder. Op 2 juni 2021 verschijnt bij uitgeverij Leopold de Nederlandse vertaling van The Midnight Howl geschreven door de Engelse kinderboekenschrijver Banjamin Read en met tekeningen van Laura Trinder.

Benjamin Read Schreeuw om middernacht recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van het 10+ jaar kinderboek Schreeuw om middernacht. Het boek is geschreven door Benjamin Read. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe kinderboek van de Engelse schrijver Benjamin Read.

Achterna gezeten worden door standbeelden? Doodeng!

Als de Big Ben in Londen om 12 uur ’s nachts slaat, wordt de deur naar het Middernacht Uur geopend naar een magische wereld. Het lijkt op het Londen dat Emily kent, maar dan heel wat jaren terug in de tijd. En er wonen heel wat bijzondere wezens. Ook Emily is geen normaal mens, maar half Poeka. Ze heeft magie en daarmee kan ze deze wonderlijke wereld betreden. Ze kan niet wachten tot ze op avontuur kan, maar eenmaal daar wordt ze achterna gezeten door allerlei standbeelden en schilderijen. Doodeng. En wat is er met de magische wereld aan de hand?

Hilarisch karakter met humor als superpower

Wat een ongelofelijk hilarisch karakter is Emily. Ze is spitsvondig, neemt geen blad voor de mond, is dapper en blaft harder dan ze bijt. Voor mij draagt ze het verhaal en geeft ze er schwung aan. Haar hele familie mag er trouwens wel wezen, met hun platte manier van praten. Dapper, met het hart op de tong. Humor is een ongelofelijk sterke kracht van Benjamin Read en brengt het verhaal op smaak. Het plot op zichzelf, de queeste die Emily heeft is ook best spannend, maar los van de humor zou het voor mij nét wat minder aantrekkelijk zijn. Ik mis hier en daar wat achtergrond of verklaring van personages. Waarom Emily’s nichtje Bron bijvoorbeeld doet wat ze doet. Ze is een boeiend karakter, maar we komen voor mij iets te weinig over haar te weten. Ook de Grote Machten zijn hier een voorbeeld van. Wat wel heel leuk is, is dat dit boek een vervolg is, maar prima op zichzelf te lezen is.

Licht absurdistisch, sterk humoristisch verhaal met een goede scheut magie

Heb je zin in een licht absurdistisch, sterk humoristisch verhaal met een goede scheut magie? Dan ben je bij Schreeuw om Middernacht aan het goede adres. Het leest heerlijk weg, de dialogen voelen levensecht en dansen door het boek. De illustraties van Laura Tinder passen perfect bij het verhaal. Spookachtig en grappig. Het einde laat héél veel ruimte voor nog een deel, waar ik nu al benieuwd naar ben. Gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Benjamin Read Schreeuw om middernacht Recensie

Schreeuw om middernacht

 • Schrijver: Benjamin Read (Engeland)
 • Soort boek: kinderboek 10+ jaar
 • Tekeningen: Laura Trinder
 • Origineel: The Midnight Howl (2020)
 • Nederlandse vertaling: Marie Lotte Hagen
 • Uitgever: Leopold
 • Verschijnt: 2 juni 2021
 • Omvang: 282 pagina’s
 • Uitgave: gebonden boek / ebook
 • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van het nieuwe kinderboek van Benjamin Read en Laura Trinder

De slagen van de klok galmden in de spookachtige duisternis. Het was middernacht. Dit was het moment. Vlug draaide Emily de sleutel om en de deur zwaaide open. Een golf magie overspoelde haar en haar huid begon te tintelen. Eindelijk, ze was er. In het Middernacht Uur.

Alleen om middernacht gaat de deur naar het Middernacht Uur open. Achter die deur wacht een adembenemende, magische wereld waarin de tijd heeft stilgestaan en waar vreemde figuren leven. Emily is een van de weinigen die er naar binnen kan. Ze kan niet wachten om door die wereld te dwalen. Maar zodra ze in het Middernacht Uur is, wordt ze achtervolgd door standbeelden en schilderijen. Wat willen ze van haar? Emily moet er met gevaar voor eigen leven achter zien te komen.

Bijpassende boeken en informatie