Bernie Sanders – Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Bernie Sanders Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme. Op 10 oktober 2023 verschijnt bij Bot Uitgevers de Nederlandse vertaling van het nieuwe boek van de Amerikaanse politicus en senator voor de staat Vermont, Bernie Sanders. Op deze pagina kun je informatie over het boek lezen en recensies en boekbesprekingen, mochten die verschijnen.

Bernie Sanders Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Bernie Sanders is op 8 september 1941 geboren in Brooklyn, New York. Zijn Pools-Joodse vader Elias Sanders emigreerde in 1921 op zeventienjarige leeftijd van Polen naar de Verenigde Staten. Hij studeerde psychologie aan de het Brooklyn College en aan de Universiteit van Chicago. Al vroeg was Sanders actief in de burgerrechtenbeweging van Amerika waardoor hij op 28 augustus 1963 aan de March on Washington for Jobs and Freedom geleid door Martin Luther King deelnam, bekend geworden door de speech I Have a Dream,

Vanaf 1971 werd Bernie Sanders politiek actief. Uiteindelijk leidde dit tot de verkiezing als senator voor de staat Vermont als onafhankelijk kandidaat in 1991. Hij bleef de functie vervullen tot 2007. Sanders noemt zich zelf democratisch-socialist en is bekend geworden door zijn, voor Amerikaanse begrippen, linkse standpunten die vooral jongeren aanspreken.

Bernie Sanders Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme

  • Auteur: Bernie Sanders (Verenigde Staten)
  • Soort boek: politiek boek
  • Origineel: It’s OK to Be Angry about Politics (2023)
  • Nederlandse vertaling: Manon Verhagen
  • Uitgever: Bot Uitgevers
  • Verschijnt: 10 oktober 2023
  • Omvang: 368 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 25,00 / € 15,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Bernie Sanders

Deels de memoires van een geliefd en gevierd politicus, deels een politiek manifest voor economische, sociale en raciale rechtvaardigheid.

In Het is oké om kwaad te zijn op het kapitalisme analyseert Bernie Sanders vlijmscherp de destructieve aard van het kapitalistische systeem. Hij laat zien hoe onbegrensd kapitalisme verantwoordelijk is voor ongekende inkomens- en vermogensongelijkheid, hoe het de democratie ondermijnt en hoe het onze planeet vernietigt.

Wat nou als we zouden erkennen dat economische rechten mensenrechten zijn? Wat als we zouden werken aan een samenleving die een fatsoenlijke levensstandaard voor iedereen biedt? Wat nou als werknemers de macht krijgen over de toekomstige inrichting van werk? Dit is geen utopische fantasie; dit is democratie zoals we die zouden moeten kennen.

Bijpassende boeken en informatie