Bill Buford – Oui, Chef! Recensie

Bill Buford Oui, Chef! Recensie

Oui, Chef!

Avonturen in Lyon: op zoek naar het geheim van de Franse keuken

  • Schrijver: Bill Buford (Verenigde Staten)
  • Soort boek: culinaire reportages en reisverhalen
  • Origineel: Dirt (2020)
  • Nederlandse vertaling: Lidwien Biekmann, Koos Mebius
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 14 oktober 2020
  • Omvang: 460 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)
  • Recensie boek: De eerste kennismaking van de Amerikaanse schrijver Bill Buford met de culinaire wereld was toen hij gevraagd werd een verhaal te schrijven over een toprestaurant in New York. Een bezoek dat zijn leven een enorme draai gaf. Hij raakte totaal gefascineerd door de wereld van de topkoks en hun metier. Zo zeer zelfs dat hij er zelf deel van wil gaan uitmaken. Hij laat de literaire wereld achter zich en stort zich op een culinaire carrière…lees verder >

Waardering voor Oui, Chef!

  • Zeer vermakelijke culinaire schelmenreportage.”  (Matthijs van Nieuwkerk, de Volkskrant)

Flaptekst van de culinaire verhalen van Bill Buford

Stuntelend met de Franse taal, maar er wel van overtuigd dat hij de kunst van het Franse koken onder de knie zal krijgen, begint Bill Buford aan wat een waanzinnige zoektocht van vijf jaar wordt.

Met zijn vrouw en driejarige tweelingzonen trekt hij naar Lyon, de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Hij gaat studeren aan het beroemde Institut Bocuse en koken in het legendarische en met een Michelin-ster bekroonde La Mère Brazier. De Franse keuken wordt een obsessie: is hij de gastronomische geheimen die hij leert waardig? En is de Franse keuken, zoals alle Italianen die hij in Toscane ontmoette hem vertelden, eigenlijk schatplichtig aan (mon dieu!) de Italiaanse?

Met zijn kenmerkende humor, gevoel voor avontuur en meesterlijk vermogen om zichzelf – en ons – helemaal in zijn zoektocht onder te dompelen, schreef Bill Buford een boek dat van ons allen een kenner van de Franse keuken maakt.

Bijpassende boeken en informatie