Bill Buford – Oui, Chef!

Bill Buford Oui, Chef! recensie en informatie van de autobiografische culinaire verhalen. Op 14 oktober 2020 verschijnt bij Uitgeverij Meulenhoff de Nederlandse vertaling van Dirt, het boek met persoonlijke reportages uit Culinair Lyon, geschreven door de Amerikaanse schrijver Bill Buford.

Bill Buford – Oui, Chef! recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Oui, Chef!. Het boek is geschreven door Bill Buford. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de Nederlandse vertaling van het boek met culinaire verhalen en belevenissen van de Amerikaanse schrijver Bill Buford.

Bill Buford - Oui, Chef! Recensie

De eerste kennismaking van de Amerikaanse schrijver Bill Buford met de culinaire wereld was toen hij gevraagd werd een verhaal te schrijven over een toprestaurant in New York. Een bezoek dat zijn leven een enorme draai gaf. Hij raakte totaal gefascineerd door de wereld van de topkoks en hun metier. Zo zeer zelfs dat hij er zelf deel van wil gaan uitmaken.

Hij laat de literaire wereld achter zich en stort zich op een culinaire carrière. Na een jaar lang te hebben gewerkt in een vooraanstaande keuken in New York, zonder enige salaris trouwens, wil hij meer. De bakermat en het hart van de culinaire wereld wil Buford gaan ontdekken. En volgens hem is die te vinden in de Franse stad Lyon.

Ironisch, vaak niets ontziend autobiografisch verslag van de Franse culinaire wereld

Zijn vrouwen en tweelingzoons neemt hij mee en hij gaat studeren aan het wereldberoemde, befaamde en ook beruchte Instituut Bocuse. Net als in zijn eerdere journalistieke reportages weet Buford op unieke wijze verslag te toen van zijn ervaringen. Uiteraard spaart hij zichzelf niet en doet hij op vaak ironische, soms niets ontziende en vileine wijze verslag van zijn belevenissen. Oui, Chef! is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Oui, Chef!

Avonturen in Lyon: op zoek naar het geheim van de Franse keuken

 • Schrijver: Bill Buford (Verenigde Staten)
 • Soort boek: culinaire reportages en reisverhalen
 • Origineel: Dirt (2020)
 • Nederlandse vertaling: Lidwien Biekmann, Koos Mebius
 • Uitgever: Meulenhoff
 • Verschijnt: 14 oktober 2020
 • Omvang: 460 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris
 • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Waardering voor Oui, Chef!

 • Zeer vermakelijke culinaire schelmenreportage.”  (Matthijs van Nieuwkerk, de Volkskrant)

Flaptekst van de culinaire verhalen van Bill Buford

Stuntelend met de Franse taal, maar er wel van overtuigd dat hij de kunst van het Franse koken onder de knie zal krijgen, begint Bill Buford aan wat een waanzinnige zoektocht van vijf jaar wordt.

Met zijn vrouw en driejarige tweelingzonen trekt hij naar Lyon, de gastronomische hoofdstad van Frankrijk. Hij gaat studeren aan het beroemde Institut Bocuse en koken in het legendarische en met een Michelin-ster bekroonde La Mère Brazier. De Franse keuken wordt een obsessie: is hij de gastronomische geheimen die hij leert waardig? En is de Franse keuken, zoals alle Italianen die hij in Toscane ontmoette hem vertelden, eigenlijk schatplichtig aan (mon dieu!) de Italiaanse?

Met zijn kenmerkende humor, gevoel voor avontuur en meesterlijk vermogen om zichzelf – en ons – helemaal in zijn zoektocht onder te dompelen, schreef Bill Buford een boek dat van ons allen een kenner van de Franse keuken maakt.

Bijpassende boeken en informatie