Bijen & Hommels Gids Verrassend Vlakbij Recensie

Bijen & Hommels Gids Verrassend Vlakbij Recensie

Bijen & Hommels Gids Verrassend Vlakbij Recensie Boek Maureen Kemperink
In de onvolprezen reeks Verrassend dichtbij van KNNV Uitgeverij is een nieuw deel verschenen, Bijen & Hommels van de hand van Maureen Kemperink. Een prachtige gids over deze mooie en nuttige insecten die je overal in tuinen, de stad en de natuur kunt tegenkomen. Sterker nog, wist jij dat er zo’n 360 verschillende soorten bijen en hommels in Nederland voorkomen? Mij was dat in ieder geval nog niet bekend!

Het fascinerende leven van bijen en hommels uitstekend verteld!
De natuurgids Bijen & Hommels van Maureen Kemperink, zelf dochter van een imker, geeft een mooie en uitgebreide introductie tot een fascinerende wereld. Van maand tot maand wordt beschreven hoe bijen en hommels leven, welke activiteiten ze ontplooien, hoe ze nesten bouwen, paren, zich voortplanten en hoe en waarom ze kunnen steken. Het handzame zakgidsje is een genot om te lezen. De rijkdom aan prachtige, vaak gedetailleerde foto’s, zorgen voor nog meer verduidelijking. Het laatst deel van dit mooie natuurboek bevat een overzicht van de 36 soorten bijen en hommels waarvan de kans het grootste is dat je ze in eigen tuin kun waarnemen en tegenkomen. Het enige puntje van kritiek dat je kunt hebben om dit uitstekende natuurboek is dat er wel wat meer soorten beschreven zouden kunnen zijn. Maar al met al is Bijen & Hommels van Maureen Kemperink een uitstekend boek dat gewaardeerd is met ++++ (uitstekend) en je kunt bestellen voor slechts € 14,95.

BIJEN & HOMMELS VERRASSENDE VLAKBIJ
– Titel: Bijen & Hommels
– Schrijfster: Maureen Kemperink ♀ (Nederland)
– Soort boek: boek over bijen en hommels, natuurgids
– Uitgever: KNNV Uitgeverij
– Serie: Verrassend vlakbij, deel 5
– Verschenen: 16 mei 2017
– Omvang: 208 pagina’s
– Uitgave: Gebonden Zakgids
– Prijs: € 14,95
– Waardering: ++++ (uitstekend)
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Maureen Kemperink – Bijen & Hommels Verrassend Vlakbij
‘Bijen en hommels verrassend vlakbij’ is een natuurgids vol wetenswaardigheden, kijktips en inspiratie om naar buiten te gaan. Bij het woord ‘bijen’ denken de meeste mensen meteen aan honingbijen. Maar in Nederland leven nog honderden andere bijensoorten, die net zo interessant zijn. Ook in je eigen tuin kun je verschillende soorten tegenkomen. Als je er eenmaal op gaat letten, gaat er een wereld voor je open. Deze natuurgids neemt je mee in de wereld van bijen en hommels. Ga naar buiten, kijk om je heen: welke bijensoorten kun je herkennen? Wat doen ze, waar eten ze, waar bouwen ze een nest? Honingbijen, solitaire bijen, hommels: je leert ze allemaal kennen in deze gids vol verrassende weetjes. Hoe leven ze, hoe kun je ze herkennen en wat kun je voor ze doen?

Bijpassende Boeken en Informatie
Zoogdieren Verrassend Dichtbij Recensie en Informatie
Boeken over Dieren Overzicht
Natuur en Milieu Boeken
Boekrecensies Mei 2017