Lou Reed Biografie Howard Sounes

Lou Reed Biografie - Howard Sounes (Recensie en Informatie)

Lou Reed Biografie – Howard Sounes (Recensie en Informatie
In oktober 2016 verschijnt de Nederlandse vertaling van wat door velen gezien wordt als de definitieve Lou Reed biografie van Houwerd Sounes bij Uitgeverij Xander Uitgevers. De recensie van de Lou Reed biografie zal geschreven worden door de redactie zodra de biografie gelezen is

– Titel: Lou Reed
– Genre: biografie, muziekboek
– Schrijver: Howard Sounes
– Origineel: Lou Reed
– Nederlandse vertaling:
– Uitgever: Xander Uitgevers
– Verschijnt: 18 oktober 2016
– Omvang: 400 pagina’s (met foto’s)
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 22,50 / € 9,99
– Oordeel redactie: +++ (zeer goed), recensie volgt binnenkort
…Meer Informatie en Bestellen >

Recensie Lou Reed Biografie – Howard Sounes
Oordeel redactie: +++ (zeer goed). Lou Reed was één van de legendarische en beruchte artiesten uit de rockmuziek. Notoir onsympathiek, vaak ongrijpbaar, soms briljant, regelmatig niet om aan te horen. Howard Sounes heeft met Lou Reed, een leven in de Velvet Underground waarschijnlijk de definitieve biografie over één van de meest gecompliceerde persoonlijkheden uit de popmuziek geschreven. Een vat vol tegenstrijdigheden is het predicaat dat je zeker op Lou Reed kunt plakken. Homoseksueel? Bi-seksueel? Heteroseksueel? Alhoewel Lou Reed drie keer getrouwd is geweest met een vrouw, en de laatste 21 jaar van zijn leven samenleefde met kunstenares en zangeres Lauri Anderson, heeft hij ook verhoudingen gehad met mannen. Daarnaast heeft hij een flink gedeelte van zijn leven bovenmatig drugs en drank tot zich genomen. Zijn omgang met muzikanten, producers en andere mensen in de muziekindustrie was vaak grillig, in veel gevallen ronduit onbeschoft met een groot talent om met bijna iedereen ruzie te krijgen. Het artistieke hoogtepunt van Lou Reed lag waarschijnlijk in het begin van zijn muziekcarrière in de periode dat hij deel uitmaakte van The Velvet Underground. Alhoewel zijn output als solo-artiest na deze periode vrij groot was, zaten er maar een handvol echt goede platen tussen. Eigenlijk was Lou Reed een soort van niche-artiest waarvan de invloed groter was dan zijn commerciële succes. Alhoewel ook Lou Reed uiteindelijk wel degelijk goed heeft verdiend aan zijn muziek. Het “geheim” Lou Reed wordt niet helemaal ontrafeld in deze goed geschreven en uitstekende gedocumenteerde biografie over Lou Reed. Maar Howard Sounes wel geeft een genuanceerd beeld van één van de meest beruchte en enigmatische persoonlijkheden uit de popmuziek.

Inhoud Lou Reed biografie – Howard Sounes
Lou Reed staat bekend als de nukkige New Yorker, steeds gekleed in zwart, die geen moeite doet om geliefd te zijn. In dit diepgravende boek onderzoekt de bekende biograaf Howard Sounes het fascinerende leven van Reed zorgvuldig. Inclusief heel veel onbekende feiten die voor de meeste fans echt nieuw zijn. In een directe stijl, doorspekt met levendige anekdotes, schets Sounes een aangrijpend portret van een van de meest gecompliceerde persoonlijkheden uit de geschiedenis van de popmuziek.

Bijpassende Boeken en Informatie
Boeken over Muziek Overzicht en Tips
Nieuwe Biografieen Overzicht