Nina Simone Biografie Alan Light Recensie

Nina Simone Biografie Alan Light Recensie

Nina Simone Biografie Alan Light Recensie
De Amerikaanse biograaf Alan Light heeft, volgens velen, de definitieve biografie over de Amerikaanse zangeres en burgerrechten activiste Nina Simone geschreven. En nalezing van de Nina Simone biografie is het logisch om het met deze stelling eens te zijn. Eigenlijk was het de bedoeling om aanvullend op de documentaire What’s Happened, Miss Simone van Liz Garbus een aanvullend boekje te schrijven. De hoeveelheid documentatie, interviews en andere informatie was uiteindelijk zo omvangrijk dat het boekje uitgeroeide tot een volwaardige biografie.

Alan Light heeft een prachtige en goudeerlijke biografie over een gecompliceerd talent geschreven
Nina Simone heeft een leven geleid met ups en downs. Zoals zo vaak bij bijzondere en talentvolle artiesten heeft ze een zeer bewogen leven geleid. Vaak onbegrepen, soms onmogelijk in de omgang, gezengd met een talent dat moeilijk tot volle wasdom kwam leefde Nina Simone een vaak getourmenteerd leven als zwarte vrouw in een gesegregeerd Amerika. Alan Light heeft een prachtige biografie geschreven waarin hij Nina Simone op een zo eerlijk mogelijke manier beschrijft. Haar muzikale talent, haar activisme en haar regelmatig onmogelijke gedrag komen op een zeer lezenswaardige wijze tot uiting. De biografie leest als een spannende roman. De Nina Simone biografie van Alan Light is gewaardeerd met ++++ (uitstekend).

Recensie van: Theo Jordaan

ALAN LIGHT – NINA SIMONE BIOGRAFIE
– Titel: Nina Simone
– Schrijver: Alan Light ♂ (Verenigde Staten)
– Soort boek: biografie
– Origineel: What Happened, Miss Simone? (2016)
– Nederlandse vertaling: Robert Neugarten
– Verschenen: 15 mei 2017
– Uitgever: Xander Uitgevers
– Omvang: 304 pagina’s (met foto’s)
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99 / € 9,99
– Waardering: ++++ (uitstekend) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

https://www.youtube.com/watch?v=m1GFbq7c5Bk


Flaptekst Alan Light – Nina Simone Biografie

Ondanks haar grote talent werd de briljante en tegenstrijdige Nina Simone gedwarsboomd door haar eigen instabiliteit. Alan Light schijnt nieuw licht op haar leven in deze definitieve biografie. Op het podium voelde Nina Simone zich vrij en ongeremd. Maar in de gewelddadige, turbulente en zinloze tijden van de Civil Rights Movement in de jaren zestig, had Simone moeite om haar artistieke identiteit en ambitie te verzoenen met haar toewijding aan de burgerrechtenstrijd. Haar tegenstrijdige ideeën en grillige temperament kwamen tot uiting in het uitschelden van fans en de destructie van haar relaties, zoals die met haar dochter. Alan Light neemt ons mee op een geloofwaardige tocht langs de verdrietige en verbijsterende wirwar van Nina Simone’s leven. Het resultaat is een aangrijpend eerlijk, fascinerend portret van een strijdbaar maar getroebleerd artiest.

Bijpassende Boeken en Informatie
Boeken over Muziek
Nieuwe Biografieën
Nieuwe Boeken Mei 2017