Ray Connolly Elvis Een eenzaam leven Recensie Biografie

Ray Connolly Elvis Een eenzaam leven Recensie Biografie

Ray Connolly Elvis Een eenzaam leven Recensie Biografie
Op 16 augustus 2017 is het al weer veertig jaar geleden dan muziek legende Elvis Presley op slechts 42 jarige leeftijd overleed op zijn landgoed Graceland. In armoedige omstandigheden geboren, heeft hij een leven geleid in de schijnwerpers en rijkdom. Echter of dit een gelukkig leven was, kun je in hoge mate betwijfelen. Over dit leven is inmiddels een groot aantal biografieën en andere boeken geschreven. En nog steeds verschijnen er met regelmaat nieuwe boeken. De Engelse schrijver Ray Connolly heeft met Elvis. Een eenzaam leven weer een biografie toegevoegd.

Goede biografie voor wie, 40 jaar na zijn dood, meer wil weten over het fenomeen Elvis Presley
Elvis. Een eenzaam leven voegt wellicht inhoudelijk niet zo veel toe aan de boeken die al eerder verschenen zijn. Dat is op zich trouwens geen probleem. Het is vooral een goed geschreven Elvis biografie die bedoeld is voor lezers die nog niet zo heel veel afweten van het fenomeen Elvis Presley. Wat trouwens nog wel interessant is dat Ray Connolly een schrijver is die een groot gedeelte van de carrière van Elvis zelf heeft meegemaakt. Daarnaast heeft hij persoonlijke contacten met een aantal beroemde Engelse en Amerikaanse muzikanten die zich hebben laten inspireren door Elvis en hij heeft aan hem vertelde anekdotes verwerkt in zijn biografie.

Uitstekend geschreven en prima gedocumenteerde Elvis Presley biografie
Elvis: Een eenzaam leven is niet de beste en meest diepgravende biografie van Elvis Presley. Dat is zonder twijfel de tweedelinge biografie van de Amerikaanse schrijver Peter Guralnick. Toch kun je dit boek geslaagd noemen. Het is een prima geschreven, prima gedocumenteerde biografie die een beeld schets van het verre van gelukkige leven dat een van de beroemdste muzikale fenomenen ooit heeft geleefd. Een uitstekende introductie voor wie meer te weten wil komen over Elvis Presley. Ray Connoly – Elvis. Een eenzaam leven is gewaardeerd met ★★★ (zeer goed).

Recensie van: Theo Jordaan

RAY CONNOLLY – ELVIS. EEN EENZAAM LEVEN
– Titel: Elvis. Een eenzaam leven
– Schrijver: Ray Connolly ♂ (Engeland)
– Soort boek: biografie
– Origineel: Being Elvis (november 2016)
– Nederlandse vertaling: Erik de Vries
– Uitgever: Thomas Rap
– Verschenen: 1 juni 2017
– Omvang: 456 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 24,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Ray Connelly – Elvis. Een eenzaam leven
Elvis Presley was een fenomeen. Niet eerder had de wereld zoiets meegemaakt: een jongen met een gitaar, wiens portret in bijna elke tienerkamer kwam te hangen. Hij was een en al charme en sexappeal, weergaloos op het podium en zeer getalenteerd in de studio. Met zijn uitzonderlijke succes had hij zich vrij moeten voelen om te doen waar hij zelf zin in had. Maar hij was niet vrij. Opgezadeld met een levenslange onzekerheid en overgeleverd aan de intriges en grillen van zijn manager Colonel Tom Parker, wist hij zijn echte dromen nooit te realiseren. Hij wou een serieuze filmacteur worden en een wereldwijde tournee opzetten, maar het kwam allemaal niet van de grond. Elvis Presley verkocht honderden miljoenen platen, had meer hits dan welke zanger dan ook, maar hij zat gevangen in zijn eigen zwakheden en de eenzaamheid van de roem. Ray Connolly vertelt zijn levensverhaal. Een biografie die leest als een roman.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Muziekboeken 2017
Nieuwe Biografieën 2017
Nieuwe Boeken Juni 2017