Carlos Ruiz Zafón De gevangene van de hemel

Carlos Ruiz Zafón De gevangene van de hemel

Carlos Ruiz Zafón De gevangene van de hemel

De roman van schrijver Carlos Ruiz Zafón De gevangene van de hemel is het vervolg op De schaduw van de wind en Het spel van de engel, deel drie in de romancyclus Kerkhof der Vergeten Boeken. Op deze pagina is informatie te vinden over Carlos Ruiz Zafón De gevangene van de hemel.

CARLOS RUIZ ZAFON – DE GEVANGENE VAN DE HEMEL

– Titel: De gevangene van de hemel
– Schrijver: Carlos Ruiz Zafón (Spanje)
– Origineel: El prisionero del cielo (2011)
– Nederlandse vertaling: Nelleke Geel
– Uitgever: Signatuur
– Verschenen: augustus 2012
– Uitgave: Gebonden Boek / Paperback / Ebook

Inhoud Carlos Ruiz Zafón De gevangene van de hemel

Fermín Romero de Torres staat op het punt te trouwen met zijn geliefde Bernarda. Een bezoekje van een duistere persoon, kreupel en met slechts één hand, die een peperdure editie koopt van De graaf van Montecristo, zet alles op losse schroeven.
Barcelona, 1957. Daniel Sempere en zijn vriend Fermín Romero de Torres, de helden uit De schaduw van de wind, moeten er opnieuw op uit om de grootste uitdaging van hun leven het hoofd te bieden. Net nu het leven hun schuchter begon toe te lachen, duikt er een verontrustende figuur op in de boekwinkel van de heer Sempere en hij dreigt een gruwelijk geheim te onthullen dat al decennia ligt begraven in het duistere geheugen van de stad. De gevangene van de hemel is het derde en een-na-laatste deel in het vierluik rondom het Kerkhof der Vergeten Boeken. Een fantastisch verhaal vol intrige en emotie dat ons naar het Barcelona van de jaren veertig en vijftig transporteert en waarin de betovering van boeken, liefde, en vriendschap weer net zo n belangrijke rol spelen als in de voorgaande twee. In De gevangene van de hemel komen de verhaallijnen van De schaduw van de wind en Het spel van de engel samen en leiden naar het mysterie dat zich schuilhoudt in het hart van het Kerkhof der Vergeten Boeken.

Bijpassende Boeken en Informatie

Spaanse Schrijvers en Schrijfsters