Caroline van der Plas – Gewoon gezond verstand

Caroline van der Plas Gewoon gezond verstand recensie en informatie over de inhoud van het politieke boek van de leider van de partij BBB. Op 23 januari 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het boek van de fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging, Caroline van der Plas.

Caroline van der Plas Gewoon gezond verstand recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Gewoon gezond verstand, Met de menselijke maat voorop. Het boek is geschreven door Caroline van der Plas. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud het politieke boek, geschreven door fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging Caroline van der Plas.

Caroline van der Plas Gewoon gezond verstand recensie

Gewoon gezond verstand

Met de menselijke maat voorop

  • Schrijfster: Caroline van der Plas (Nederland)
  • Soort boek: politiek boek
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 23 januari 2023
  • Omvang: 248 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 20,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van BBB leider en politica Caroline van der Plas

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft het vertrouwen in de politiek verloren. Vooral het vertrouwen in de Tweede Kamer is naar een dieptepunt gezakt. Burgers voelen zich niet gehoord, niet gezien en niet serieus genomen. Dat kan en moet anders, vindt Caroline van der Plas, fractievoorzitter van de BoerBurgerBeweging, de nieuwe politieke partij die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 vanuit het niets op het politieke strijdveld leek te verschijnen. Van der Plas is op een missie. Ze wil niets liever dan dat er weer politiek wordt bedreven waar de burger in kan geloven, met volksvertegenwoordigers die strijden voor de belangen van de burger.

Van der Plas vertelt hoe ze als nieuw Kamerlid geconfronteerd wordt met de Haagse cultuur en wandelgangen en beschrijft hoe zij van de ene verbazing in de andere valt. Via ‘functie elders’, het formatiedebacle, de toeslagenaffaire, het Groningergas en het corona- en stikstofdebat laat Van der Plas zien hoe de menselijke maat uit de politiek verdwenen is. Als luis in de pels verwoordt Van der Plas scherp wat zich in Den Haag afspeelt. Tegelijkertijd zoekt ze naar oplossingen, opdat de politiek weer betrouwbaar, integer en rechtvaardig wordt.

Caroline van der Plas (Cuijk, 6 juni 1967) is sinds 2021 Tweede Kamerlid en fractievoorzitter voor de BoerBurgerBeweging.

Bijpassende boeken en informatie