Jurenne Hooi Eigen schuld…

Jurenne Hooi Eigen schuld recensie en informatie over de inhoud van het boek over Hoe we zorgen dat mensen met enorme schulden hun leven weer op orde krijgen. Op 20 januari 2023 verschijnt het boek over een andere aanpak van schuldenproblematiek, geschreven door de op Curacao geboren directeur van een organisatie voor schuldhulpverleningen auteur Jurenne Hooi.

Jurenne Hooi Eigen schuld recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Eigen schuld…, Hoe we zorgen dat mensen met enorme schulden hun leven weer op orde krijgen. Het boek is geschreven door Jurenne Hooi. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud het boek over een andere benadering van schulden, geschreven door de directeur van een organisatie voor schuldhulpverleningen in Amsterdam Jurenne Hooi.

Jurenne Hooi Eigen schuld recensie

Eigen schuld…

Hoe we zorgen dat mensen met enorme schulden hun leven weer op orde krijgen

  • Schrijfster: Jurenne Hooi (Curaçao)
  • Soort boek: non-fictie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 20 januari 2023
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 18.50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over schulden en schuldhulpverlening

Het is de hoogste tijd. Het is tijd dat we de schuldhulpverlening verbeteren. Weg met de ‘fabriek’ waarin mensen met problematische schulden wel even ‘gefixt’ worden. Want zijn er mensen die na zo’n schuldhulptraject duurzaam op eigen benen kunnen staan?

Veel te weinig. En de schuldhulpindustrie? Die groeit ondertussen lekker door, tot bizarre proporties. De schuldhulpverlening is vernederend, duur en vooral ineffectief.

Maar volgens Jurenne Hooi, die jarenlang in de schuldhulpverlening werkte, kan het anders. Eigen schuld… is een uitnodiging om opnieuw te kijken naar hoe we mensen met financiële problemen benaderen. Wat werkt wél? Hoe kunnen mensen die jarenlang in ‘uitzichtloze’ financiële situaties zitten hun probleemschulden daadwerkelijk oplossen? Hoe krijgen zij de regie over hun leven weer terug?
In Eigen schuld… werpt Jurenne Hooi een frisse blik op de schuldenproblematiek. Het moet niet alleen anders, het kan ook anders.

Jurenne Hooi, geboren op Curaçao en dochter van een politieman, was twaalf jaar directeur/bestuurder van een organisatie voor schuldhulpverlening in Amsterdam-Zuidoost en Diemen. Ze is nog steeds betrokken bij mensen met deze problematiek. Inmiddels is ze een ervaren toezichthouder met een focus op armoedebestrijding en inclusie. Ze is een internationaal gevraagd spreker en docent.

Bijpassende boeken en informatie