Cassandra Clare De Helse Creaties Recensie ∗∗∗∗∗

Cassandra Clare De Helse Creaties recensie boekbespreking waardering en informatie over de uitmuntende reeks ∗∗∗∗∗ fantasyboeken.

Cassandra Clare De Helse Creaties Recensie

Cassandra Clare De Helse Creaties Recensie

Damn…! Wat is die Cassandra Clare toch een fan-tas-tische schrijfster! Als je liefhebber bent van het fantasy genre, dan móet je haar boeken echt lezen. De Helse Creaties is wederom een loei-spannende maar ook liefdevol ontroerende trilogie.

Liefde leidt naar de ondergang

Tessa Gray komt vanuit New York naar Londen om op zoek te gaan naar haar broer. Na het overlijden van hun tante Harriet, is hij het enige familielid dat ze nog heeft. Dit blijkt echter heel anders te verlopen dan verwacht. Ze belandt bij twee demonen zusters, die haar om onbegrijpelijke redenen trainen. Tessa blijkt over een uniek en bijzonder talent te beschikken; ze kan van gedaante verwisselen. Een man die zich de Magister noemt, wil die kracht voor zichzelf gebruiken. Tessa raakt betrokken bij de wereld van de Schaduwjagers. Een wereld die onbekend voor haar is, maar waar ze al gauw van gaat houden. En juíst haar liefde voor de Nephilim zou wel eens hun grootste ondergang kunnen betekenen.

Na een fantastisch crescendo een mooi, waardig vaarwel

Clare creëert een wereld om in op te gaan. Je woont haast zelf in het instituut. Hebt het gevoel dat je mee eet aan de ontbijt tafel. Mee strijdt in het gevecht. De tweestrijd van Tessa wordt jouw tweestrijd. Ze slaagt er in De Helse creaties bijzonder goed in om spannende gevechten af te wisselen met prachtige ontwikkelingen van de personages. Ze zijn allemaal zó echt, zo tastbaar, zo gelaagd. Over alles lijkt ze te hebben nagedacht. Het boek is even ontroerend als komisch als spannend. Hartverscheurend bij tijd en wijlen. Hoopvol. Liefde en vriendschap is niet simpel in haar boeken. Maar man, wat is het schitterend. Rauw, gepassioneerd, cynisch, romantisch, vernietigend. Alle kleuren komen voor.

Dikke duim omhoog voor een uitmuntende fantasy trilogie

De afronding van de trilogie verdient nog een aparte “duim omhoog”. Het valt namelijk niet mee om na een aantal dagen bijna onafgebroken te hebben gelezen, afscheid te nemen van Tessa, Will, Jem en de andere personages. Ze laat het boek na een flink crescendo stijlvol, gevoelig en mooi eindigen. Als een blaadje dat je nog lang na kunt staren vanaf de brug over de Theems. Een waardig vaarwel. Wat moet ik nog zeggen? Alles is reeds genoemd. Een ∗∗∗∗∗  (uitmuntende) trilogie. Te danken aan het bijzonder mooie einde en het grote palet aan kleuren waarmee Clare schildert met woorden.

Recensie van Jolien Dalenberg

Cassandra Clare – De Helse Creaties

  • De Helse Creaties 3: De ijzeren prinses 
  • De Hesle Creaties 2: De ijzeren prins
  • De Helse Creaties 1: De ijzeren engel
  • Schrijfster: Cassandra Clare (Verenigde Staten)
  • Soort boek: fantasy boek, Young Adutl boek
  • Uitgever: Moon Uitgevers
  • Waardering∗∗∗∗∗  (uitmuntend) Jolien Dalenberg

Bijpassende Boeken en Informatie

Cassandra Clare Schaduwheer Recensie De duisteren machten 2Cassandra ClareSchaduwheer
fantasyboek
Uitgever: Moon Uitgevers
Waardering∗∗∗∗  (uitstekend)
Schaduwheer heeft ondanks 700 pagina’s geen letter teveel