Jordi Nopca Kom met me mee Verhalen uit Barcelona

Jordi Nopca Kom met me mee Verhalen uit Barcelona

JORDI NOPCA – KOM MET ME MEE (VERHALEN UIT BARCELONA, 2016)
In oktober 2016 verschijnt een bundel met verhalen uit Barcelona van de Catalaanse schrijver Jordi Nopca – Kom met me mee bij uitgeverij Zirimiri Press in Nederlandse vertaling.

– Titel: Kom met me mee
– Schrijver: Jordi Nopca ♂ (Catalonie, Spanje)
– Genre: verhalen
– Origineel: Puja a casa (2015)
– Taal: Catalaans
– Nederlandse vertaling: Pieter Lamberts
– Uitgever: Zirimiri Press
– Verschijnt: 5 oktober 2016
– Omvang: 224 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– ISBN-nummer: 9789490042103
– Prijs: € 19,50
– Oordeel redactie: ++++ (uitstekend) recensie volgt binnenkort
…Meer Informatie en Bestellen >

Recensie Jordi Nopca – Kom met me mee
De jonge Catalaanse schrijver Jordi Nopca (1983) is een ontdekking. Met Kom met me mee is voor het eerst een boek van hem in het Nederlands vertaald. En volkomen terecht. In tien verhalen wordt een beeld geschetst van het leven van inwoners van de stad Barcelona. De invloed van de crisis, het lastige bestaan, intermenselijke relaties, je krijgt in Kom met me mee een helder beeld van wat zich afspeelt achter de voordeuren in de hoofdstad van Catalonië. Bijzonder is ook de onvoorspelbaarheid van het verloop van de verhalen zonder dat het ongeloofwaardig wordt. Echo’s van de verhalen van Roald Dahl en Raymond Carver klinken door in dit bijzonder goed geschreven boek van Jordi Nopca. Sterker nog hij kan zich meten met deze bijzondere verhalenvertellers. Kom met me mee van Jordi Nopca smaakt naar meer. Goed dat de kleine en sympathieke uitgever Zirimiri Press de verhalenbundel heeft uitgegeven en beschikbaar gemaakt voor het Nederlandse lezerspubliek en in een frisse en mooie vormgeving. De redactie geeft Kom met me mee van Jordu Nopca ++++ (uitstekend). Een relelrechte aanrader voor de Barcelona reiziger, maar ook voor de thuisblijver.

Inhoud Jordi Nopca – Kom met me mee (Verhalen uit Barcelona)
Kom met me mee schetst in tien verhalen het Barcelona van nu. Dit boek geeft een caleidoscopisch beeld van menselijke relaties – vooral liefdesverhoudingen – in een tijd van crisis en verwarring. De werkelijkheid is bitter en absurd, soms zelfs precair. Maar af en toe zorgt het toeval ervoor dat het leven een onvoorspelbare wending neemt, waaraan iedereen met naïeve hoop vasthoudt. En dan ontdekken we het ware gezicht van elk personage: ze ontroeren, zijn hilarisch en reageren niet per se logisch. Kom met me mee werd bekroond met de Documentaprijs, de meest prestigieuze onderscheiding voor jonge Catalaanse schrijvers.

Gerelateerde Informatie
Catalaanse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie
Spaanse Schrijvers Schrijfsters Boeken en Informatie
Nieuwe Boeken 2016 Overzicht
Nieuwe Boeken Oktober 2016