Cecelia Ahern Liervogel Recensie Waardering Roman

Cecelia Ahern Liervogel Recensie. In januari is de de roman van de Ierse schrijfster Cecelia Ahern Liervogel verschenen bij Uitgeverij Prometheus. Het is de Nederlandse vertaling van de roman Lyrebird uit 2016. Op deze pagina kun je de Cecilia Ahern  Liervogel recensie, waardering en informatie over de roman vinden.

Cecelia Ahern Liervogel Recensie

Cecelia Ahern Liervogel Recensie Waardering Roman

Geluidsman Solomon en zijn vriendin Bo hebben samen met regisseur Rachel een documentaire gemaakt over twee broers Toolin die al hun hele leven samenwonen op een afgelegen berg. Ze hebben daarmee net een belangrijke prijs gewonnen als Tom Toolin totaal onverwacht overlijdt. Als ze een vervolg willen filmen met Joe alleen blijkt dat ze de twee broers ieder hun eigen taken hadden en veel niet van elkaar weten. Zo ontdekken ze samen een duidelijk bewoond huis op zijn land. Er is ook een meisje Laura, die duidelijk niet gewend is aan mensen. Zij doet onbewust geluiden na. Net als een liervogel. Dat wordt haar naam.

Kan Laura leven in de verwarrende harde wereld waar ze zo lang van is afgeschermd?

Kan Laura leven in de verwarrende en harde wereld waar haar oma haar zolang voor heeft afgeschermd? Zoals te verwachten willen mensen een slaatje slaan uit dit wereldvreemde meisje. Zelf lijkt ze onbewust van haar talent. Ze doet geluiden na van een rits, een knippende schaar en het geluid van een bus haarlak. Soms in gezelschap brengt ze mensen in verlegenheid, bijvoorbeeld bij een serveerster met een spraakgebrek. Na een avondje stappen eindigt ze op de WC en door de drank kan ze de nieuwe indrukken niet meer verwerken. Mensen maken filmpjes met hun telefoon. Dan stort ze in en doet letterlijk en figuurlijk alle deuren dicht.

Geliefden tasten elkaar overtuigend af in de Liervogel

In dit liefdesverhaal tasten Laura en Solomon elkaar heel overtuigend elkaar af. Profiteert Sol van Liervogel of wil hij haar alleen beschermen? Alle vier de delen begint met een citaat uit een studie over liervogels. De vraag is natuurlijk of Liervogel zich ook zo gedraagt. Het verhaal speelt in Ierland, maar had zich net zo goed kunnen afspelen in een ander westers land met afgelegen streken en een Idol-achtig programma. De Nederlandse uitgave is gecompleteerd met een samenvatting van The lore of the Lyrebird van Ambrose Pratt en vragen voor de schrijver en leesclubs. Cecilia Ahern – Liervogel is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed).

Recensie van Lia Sluijs

Cecilia Ahern – Liervogel

 • Titel: Liervogel
 • Schrijfster: Cecilia Ahern (Ierland)
 • Soort boek: psychologische roman, liefdesroman, Ierse roman
 • Origineel: Lyrebird (2016)
 • Nederlandse vertaling: Danielle Stensen
 • Uitgever: Prometheus
 • Verschenen: januari 2018
 • Omvang: 398 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Prijs: € 19,99 / € 11,99
 • Waardering★★★★★ (zeer goed) Lia Sluijs

Flaptekst Cecelia Ahern Liervogel

Wanneer je iets bijzonders en zeldzaams tegenkomt, zou je dat dan voor jezelf moeten houden of juist met de wereld moeten delen? Diep in de beboste bergen van Ierland woont een jonge vrouw volledig afgesloten van de bewoonde wereld. De prachtige, mysterieuze Laura beschikt over een ongekend talent: ze kan elk geluid nadoen, net zoals de Australische liervogel. Wanneer zij plots Solomon en zijn filmcrew tegenkomt, wordt haar leven op zijn kop gezet. Weggehaald uit haar vredige omgeving naar de drukte van de grote stad wordt Laura geconfronteerd met een wereld die wanhopig probeert haar te begrijpen. Solomon, die een intense verbintenis met Laura voelt, gelooft dat men haar en haar gave zal omarmen. Maar zal Laura daadwerkelijk in staat zijn om haar vrijheid te behouden of zal ze in een gouden kooi terechtkomen? Zoals alle wilde vogels moet ook zij haar vleugels kunnen uitslaan. Liervogel is een diep ontroerend verhaal over het rusteloze verlangen dat in ons allemaal huist en het geluid van de stilte dat zich achter het lawaai van onze drukke wereld bevindt.

Cecelia Ahern Informatie

Cecelia Ahern (1981) veroverde al meer dan 24 miljoen harten met haar schitterende romans. P.S. Ik hou van je was een van de bestverkopende debuutromans van 2004 in het Verenigd Koninkrijk en heeft negentien weken op nummer één gestaan in de bestsellerlijst. Sindsdien schreef ze onder meer Ik zal je nooit vergeten, Voor jou en Het boek van morgen. Haar nieuwe roman Liervogel wordt wederom met veel lof in zowel binnen- als buitenland ontvangen.

Bijpassende Boeken en Informatie