Cees Nooteboom – Australië

Cees Nooteboom Australië reisverhalen recensie en informatie over de inhoud van dit boek met verhalen over Australië. Op 29 april 2021 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij het boek met de Australische reisverhalen van Cees Nooteboom.

Cees Nooteboom Australië reisverhalen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden Australië. Het boek is geschreven door Cees Nooteboom. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek met de verzamelde Australische reisverhalen van de Nederlandse schrijver Cees Nooteboom.

Cees Nooteboom Australië reisverhalen recensie

Australië

  • Schrijver: Cees Nooteboom (Nederland)
  • Soort boek: reisverhalen
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 29 april 2021
  • Omvang: 144 pagina’s
  • Uitgave: Paperback 

Flaptekst van het boek met Australische reisverhalen van Cees Nooteboom

“Wat verbaast aan de geschiedenis van Australië is dat het zo vlug is gegaan.”

De geboren reiziger Cees Nooteboom is gezegend met een niet-aflatend vermogen tot verwondering. Die eigenschap staat hem ook ten dienste bij zijn reizen naar Australië, het onmetelijke land aan de andere kant van de wereld. En hij heeft het vermogen om door te tijd te reizen. In elegante zinnen opent hij ook dat vergezicht: ‘Waar wonen de bewoners die niet wonen maar over het oneindige land trekken, bewegende volkeren? Wat is er achter de bergen? In de decennia die volgen zullen de nieuwgekomenen alles “ontdekken” wat de Aboriginals in hun veertigduizend jaar? gevonden hebben en onveranderd gelaten.’

Het is die precieze, sensitieve stijl waarmee hij in staat is iedere keer weer onze blik te doen kantelen. Zijn proza is betoverend en neemt de lezer daadwerkelijk mee op reis.

Bijpassende boeken en informatie