Chantal Akerman Travelling

Chantal Akerman Travelling recensie en informatie van de inhoud van het boek over de Belgische cineaste. Op 5 maart 2024 verschijnt bij uitgeverij Lannoo het boek over de Belgische filmregisseur Chantal Akerman, behorend bij de tentoonstelling in het Bozar-Paleis voor Schone Kunsten, Jeu de Paume. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de tentoonstelling en over de uitgave. 

Chantal Akerman Travelling recensie

Ook is er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Chantal Akerman, Travelling zodra deze in de media verschijnen. Het boek verschijnt bij uitgeverij Lannoo.

Chantal Akerman Travelling

Chantal Akerman: Travelling

  • Auteur: diverse auteurs
  • Soort boek: filmboek
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 5 maart 2024
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 35,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de Belgische filmer Chantal Akerman

Een van de invloedrijkste regisseurs ooit.

Cineaste en kunstenaar Chantal Akerman was een van de meest onbevreesde filmmakers van haar generatie. In haar werk vervagen de grenzen van tijd en ruimte, van film en kunst. Het is te zien in bioscopen en musea wereldwijd. Ze mag dan grotendeels onbekend zijn bij het grote publiek, ze wordt vereerd door cinefielen, beeldend kunstenaars en filmmakers.

De impact van haar oeuvre op de wereldcinema werd overduidelijk toen Jeanne Dielman, 23, quai du Commerce, 1080 Bruxelles door het Britse tijdschrift Sight and Sound werd uitgeroepen tot beste film aller tijden.

In 2024 brengen Bozar, Paleis voor Schone Kunsten, Jeu de Paume en CINEMATEK hulde aan Akerman door de eerste grote tentoonstelling over de Brusselse artieste te organiseren. In dit boek bij de tentoonstelling komen mensen aan het woord die het dichtste bij Akerman stonden en unieke inzichten kunnen bieden: de mensen die met haar samenwerkten of zich door haar lieten inspireren.

Chantal Akerman Mijn moeder lachtChantal Akerman (België) – Mijn moeder lacht
memoir
Uitgever: Koppernik
Verschijnt: 4 maart 2024

Bijpassende boeken