Christiaan Weijts – Furore

Christiaan Weijts Furore recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe roman. Op 3 november 2020 verschijnt bij Uitgeverij De Arbeiderspers de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Christiaan Weijts.

Christiaan Weijts Furore Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Furore.  Het boek is geschreven door Christiaan Weijts. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver Christiaan Weijts.

Christiaan Weijts Furore Recensie

Furore

  • Schrijver: Christiaan Weijts (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman, dystopische roman
  • Uitgever: De Arbeiderspers
  • Verschijnt: 3 november 2020
  • Omvang; 420 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook

Flaptekst van de nieuwe roman van Christiaan Weijts

Een avontuurlijke jonge Hollandse journalist trekt in 1904 naar Parijs en begeeft zich rond Montmartre in artistieke kringen. Hij raakt er bevriend met Pablo Picasso, die een jaar later op zijn uitnodiging naar Nederland komt en een tijdlang in de duinen rond Schoorl verblijft.

Honderdvijftig jaar later (in 2054) reconstrueert een Nederlandse kunsthistoricus en virtual reality-onderzoeker het verloop van die vriendschap met het oog op een groots Picasso-evenement. Hij bevindt zich in een tijdsgewricht met evenveel razernij als het fin de siècle: technologie dreigt onbeheersbaar te worden en in het land waarin hij woont, dat deels is teruggegeven aan de zee, zetten politiek-maatschappelijke en religieuze spanningen de boel op scherp.

Bijpassende boeken en informatie