Dave Boots – Farao Seti I ∗∗∗

Dave Boots Farao Seti I, boek over kunst en koningschap van een van Egyptes grootste farao’s. Op 2 november 2023 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers het boek over de Egyptische Farao Seti I die meestal in de schaduw staat van zijn megalomane zoon Ramses II. Als de redactie een recensie schrijft en waardering geeft van het boek kun je die op deze pagina lezen. Daarnaast is er aandacht voor boekbeschrijvingen van anderen.

Dave Boots Farao Seti I recensie

  • “Dave Boots is al een groot deel van zijn leven, hij is geboren in 1988, gefascineerd door het oude Egypte. In zijn eerste boek over de relatief onbekende farao Seti I weer hij die kennis op enthousiaste wijze over te brengen op de lezer. Als je daarbij nog in beschouwing neemt dat het boek verschenen uitgeverij Walburg Pers, rijk is geïllustreerd en mooi is uitgeven, kun je zeggen dat dit eerste boek smaakt naar meer.” (∗∗∗∗∗, Allesoverboekenenschrijvers.nl)

Informatie over Dave Boots en Farao Seti I

In 1988 zag Dave Boots het levenslicht. Al bijna van kinds af aan is hij gefascineerd door geschiedenis en dan met name die van het oude Egypte. Voordat zijn eerste boek verscheen waarover je hier uitgebreide informatie kunt vinden, schreef hij regelmatig artikelen voor Archeologie Magazine.

Seti I was farao van de 19e dynastie van het Oude Egypte. Hij regeerde in de eerste helft van de 13e eeuw v.Chr. en krijgt over het algemeen minder aandacht dan hij verdient. Zijn vader Ramses I was de eerste farao de 19e dynastie. Zijn zoon Ramses II wordt door velen gezien als de grootste farao aller tijden door de oorlogen die hij voerde en de grootse bouwwerken die hij naliet.

Dave Boots Farao Seti I

Farao Seti I

Kunst en koningschap van een van Egyptes grootste farao’s

  • Auteur: Dave Boots (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 2 november 2023
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 29,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van het boek over de Egyptische Farao Seti I

Farao Seti I wordt in de geschiedschrijving vaak overschaduwd door zijn megalomane zoon Ramses II. Volkomen onterecht. Seti, geboren als burger, behoort namelijk tot de grootste farao’s die Egypte heeft gekend. Hij bracht het land na een onrustige periode terug in stabieler vaarwater en liet monumenten neerzetten die worden geroemd als de mooiste van Egypte. Van een enorme zaal vol zuilen en een tempel vol schitterende reliëfs tot een kleurrijke graftombe die zich meer dan honderd meter diep de rotsen inboort. Wie was Seti? Wat deed hij? Hoe zag zijn wereld eruit? In dit rijk geïllustreerde boek lees je er alles over.

Bijpassende boeken en informatie