David Troch Rue des Regrets Recensie ∗∗∗

David Troch Rue des Regrets recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud van de verhalenbundel. In november 2018 is bij Uitgeverij Vrijdag de eerste verhalenbundel verschenen van David Troch Rue des Regrets.

David Troch Rue des Regrets Recensie

David Troch Rue des Regrets Recensie

De Gentse schrijver David Troch heeft zijn sporen al wel verdiend als dichter. Daarnaast is hij een van de oprichters van het literaire tijdschrift Kluger Hans. De verhalenbundel Rue des Regrets is het eerste prozawerk dat van zijn hand verschenen is.

Bevrijding uit de dagelijkse sleur is onmogelijk

Mannen van verschillend pluimage bevolken de negentien verhalen die het boek rijk is. Toch hebben ze allemaal wel een overkomst. Ze lijken allemaal op zoek naar bevrijding uit de dagelijkse sleur van het bestaan. Echter de bevrijding vinden, lijkt geen enkele van de mannen weggelegd. Het kleinburgelijke bestaan van de personages die Rue des Regrets bevolken, is genadeloos vastgelegd door David Torch. Ruimte om te ontsnappen ontbreekt. Zij het dat hier en daar een soort van droogkomische humor, tussen de regels doorsijpelt.

Verhalen over kansloze mannen, in de greep van hun benauwende bestaan

Beginregels als “De slaapkamer is oorlogsgebied” “De dag nadat je dood ging, belde ik een escorte”en “Ooit val ik dood en ondertussen zit ik mijn tijd te verdoen met het smeren van een boterboek met rozijnen” zijn een goed voorbeeld van de gehele toonzetting van deze verhalenbundel. Kansloze mannen zo kun je de personages die Rue des Regrets bevolken, zonder meer noemen. De eerste verhalenbundel van David Troch is zeker geslaagd te noemen, zij het dat de vaste greep waarin de schrijver de mannen houdt op den duur enigszins benauwt. Maar dat zou ook helemaal de bedoeling kunnen zijn van de schrijver. Compliment ook voor de prachtige omslag en passende titel van de verhalenbundel. David Troch Rue des Regrets is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Theo Jordaan

David Troch – Rue des Regrets

  • Titel: Rue des Regrets
  • Schrijver: David Troch (België)
  • Soort boek: verhalenbundel
  • Uitgever: Uitgeverij Vrijdag
  • Verschenen: november 2018
  • Omvang: 157 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Tags: mannenleven
  • Waardering∗∗∗∗∗ (zeer goed) Theo Jordaan

Bijpassende Boeken en Informatie