De schilders langs de IJssel ∗∗∗∗ Kunstboek

De schilders langs de IJssel recensie en informatie over de inhoud van dit kunstboek geschreven door Linda Barendse. Op 25 oktober 2019 verscheen bij Uitgeverij WBOOK dit boek over de schilders die zich hebben laten inspireren door de rivier de IJssel, geschreven door Linda Barendse.

De schilders langs de IJssel Recensie en Informatie Kunstboek

Sinds een aantal jaren geeft uitgeverij WBOOKS een reeks kunstboeken uit waarin een streek of stad centraal staat. De mooi uitgegeven kunstboeken laten een overzicht zien van de schilderijen en tekeningen waarin het landschap van de streek of stad en de mensen die er wonen zijn afgebeeld. Er is begonnen met een aantal van de bekendste kunstenaarskolonies. En nu komen gebieden aan bod die iets minder bekend zijn als inspiratiebron maar daardoor wellicht verrassender. Zo blijkt de rivier de IJssel die centraal staat in dit nieuwe deel. De rivier, het landschap en de bewoners inspireerde bekende en minder bekende kunstenaars tot het maken van mooie kunstwerken.

De schilders langs de IJssel Recensie Kunstboek

Natuurlijk is er veel aandacht voor de bekendste IJsselschilder uit de geschiedenis, Jan Voerman (1857-1941). Hij woonde en werkte zijn gehele leven in de buurt van de IJssel en er is waarschijnlijk geen andere schilder die de rivier zo vaak vastlegde in al haar verschijningen. Maar ook het werk van andere kunstenaars is het bewonderen meer dan waard. Bijvoorbeeld de verstilde landschappen van Co Breman van Constant Gabriël.

Hoe de rivier de IJssel inspireerde tot prachtige schilderijen en tekeningen

Niet alleen de natuur inspireerde tot mooi werk, ook de stadjes en dorpen langs de rivier leverde schilderijen en tekening op die het bekijken meer dan waard zijn. Bovendien zijn er tussen de portretten van de bewoners van de streek ware pareltjes te ontdekken zoals de schilderijen van Jan Kleintjes, Paul Bodifée en George Breitner. Kortom de monografie over de kunst langs de IJssel is een rijk en mooi uitgeven kunstboek dat gewaardeerd is met ∗∗∗∗ (uitstekend).

De schilders langs de IJssel

  • Schrijfster: Linda Barendse (Nederland)
  • Soort boek: kunstboek, monografie
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschenen: 25 oktober 2019
  • Omvang: 200 pagina’s
  • Uitgave: Gebonden Boek
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Bijpassende Boeken en Informatie