Debra N. Mancoff – Het geheim van de kunstenaar

Debra N. Mancoff Het geheim van de kunstenaar. Op 12 januari 2024 verschijnt bij uitgeverij WBOOKS het nieuwe boek van de kunsthistoricus Debra N. Mancoff. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave. Daarnaast is er aandacht voor de boekbespreking en recensie van Het geheim van de kunstenaar, geschreven door Debra N. Mancoff.

Debra N. Mancoff Het geheim van de kunstenaar recensie en informatie

Debra N. Mancoff is een kunsthistoricus. Ze studeerde aan de Northwestern University in Evanston, Verenigde Staten. Veel van haar werk richt zich op het grensgebied van kunst, cultuur en mode.

Inmiddels heeft ze een aantal kunstboeken geschreven. Haar nieuwste boek How Art Is Made verscheen in 2023. De Nederlandse vertaling waarover je hier uitgebreide informatie kunt lezen, verschijnt in januari 2024 bij uitgeverij WBOOKS.

Debra N. Mancoff Het geheim van de kunstenaar

Het geheim van de kunstenaar

Hoe meesterwerken ontstaan

  • Auteur: Debra N. Mancoff
  • Soort boek: kunstboek
  • Origineel: How Art Is Made (2023)
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 12 januari 2024
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 39,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe kunstboek van Debra N. Mancoff

Van de olieverf van Titiaan en de uitvinding van het potlood tot de toepassing van perspectief, de collages van Matisse en het verpletterende effect van de immersieve ruimtes door Yayoi Kusama. De beheersing en het innovatieve gebruik van een materiaal of methode toont het vakmanschap van een kunstenaar.

Wie naar kunst kijkt, ziet allereerst het eindresultaat van het ambacht en talent van de maker. Met dit boek wordt de ervaring van het kijken naar grote kunstwerken versterkt, dankzij het stellen van die intrigerend eenvoudige vraag: hoe zijn deze meesterwerken gemaakt?

Maak een reis door de praktijken en processen van kunstenaars – de galerie uit en de studio in – om te leren hoe geweldige kunst ontstaat. Hoe hanteerde Rafaël zijn krijt? Wat was de invloed van Fan Kuans inkttekeningen? Waarmee bereikte Mashq-i Mu’in Musavvir zijn schitterende kleuren? Hoe verkreeg Ifé zijn status als centrum van beeldhouwkunst? Hoe werkt houtsnededruk? En wat bereikte Van Gogh met de impastotechniek? Het geheim van de kunstenaar – hoe meesterwerken ontstaan verkent beroemde kunstwerken van over de hele wereld en door de eeuwen heen. Het boek staat bol van de grote namen, maar dit keer staat de spotlight op de materialen en methoden die deze kunstenaars in staat stellen om iets bijzonders te creëren.

Bijpassende boeken