Dieuwertje Mertens – Moeders. Heiligen

Dieuwertje Mertens Moeders. Heiligen recensie en informatie over de inhoud van de debuutroman. Op 5 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Querido de debuutroman van de Nederlandse auteur, journalist en podcastmaker Dieuwertje Mertens.

Dieuwertje Mertens Moeders. Heiligen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman Moeders. Heiligen. Het boek is geschreven door Dieuwertje Mertsen. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de eerste roman van de Nederlandse auteur Dieuwertje Mertens.

Dieuwertje Mertens Moeders Heiligen recensie

Moeders. Heiligen

  • Auteur: Dieuwertje Mertens (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse debuutroman
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 5 september 2023
  • Omvang: 264 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de eerste roman van Dieuwertje Mertens

Mercedes vlucht met haar minnaar Amant naar het vakantiehuis van zijn overleden moeder in de bergen van Frankrijk. Zijn moeder reist met hen mee in een urn. Mercedes is wanhopig, tot de Heilige Maagd Maria op het plein van het gehucht Albas haar gordel naar haar uitwerpt. ‘Als een reddingsboei? Als een reddingsboei.’ In Maria vindt ze een vertrouwelinge bij wie ze haar hart kan luchten. De bekendste moeder uit de geschiedenis is dolblij met wat aanspraak en reflecteert op haar rol in de Bijbel en alle mythevorming rond haar persoon.

Ondertussen sluit Mercedes vriendschap met Clémence, gewezen actrice en verhuurder van het vakantiehuis, die graag sterke verhalen vertelt, en met de Congolese Graziella, die met haar zoon Miles naar Frankrijk is gevlucht. Kunnen deze vrouwen ontsnappen aan de verhalen die hen hebben gevormd?

In deze originele, poëtische roman over seks, schuldgevoelens en de wens om te geloven breekt Dieuwertje Mertens de verheerlijking van het heilige moederschap tot de grond toe af.

Dieuwertje Mertens (1983) is journalist, literatuurcriticus en podcastmaker. Ze schrijft onder meer voor de boekenpagina’s van Het Parool en Vrij Nederland. Met Chrétien Breukers stelde ze de bloemlezing Dichters uit de bundel (2016) samen. Voor VPRO DOCS maakte ze diverse podcasts, waaronder Vroeger waren mannen aardiger (2021). Met Erik Jan Harmens maakte ze de poëziepodcast Met open mond (2021). Moeders. Heiligen is haar debuutroman.

Bijpassende boeken en informatie