Dirk Timmerman & Thilo Schmied – U2 terug in Berlijn

Dirk Timmerman & Thilo Schmied U2 terug in Berlijn. Op 22 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Spectrum het boek over de Ierse band U2 ten tijde van hun periode in Berlijn. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijvers en over de uitgave.

Dirk Timmerman & Thilo Schmied U2 terug in Berlijn recensie

Er is ook aandacht voor de boekbesprekingen en recensie van het boek U2 terug in Berlijn zodra deze in de media verschijnen.

Dirk Timmerman & Thilo Schmied informatie

Dirk Timmerman werkt al 32 jaar in de muziekindustrie, bij platenmaatschappijen en in de hoedanigheid van brand manager, merchandising manager en special projectmanager.

Thilo Schmied komt uit Berlijn, is opgeleid als geluidstechnicus en heeft jarenlange ervaring als talentscout, promotor en boeker voor verschillende kleine en grote platenmaatschappijen. Daarnaast runt hij Berlin Music Tours, waarmee hij onder meer exclusieve rondleidingen geeft in de Hansa Studios in Berlijn.

Dirk Timmerman & Thilo Schmied U2 terug in Berlijn

U2 terug in Berlijn

  • Auteurs: Dirk Timmerman, Thilo Schmied
  • Soort boek: muziekboek, boek over Berlijn
  • Origineel: U2 zurück in Berlin (2022)
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 22 februari 2024
  • Omvang: 216 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek over U2 in Berlijn

Begin jaren negentig vond de Ierse rockband U2 zichzelf opnieuw uit met de release van hun inmiddels legendarische album Achtung Baby en de daaropvolgende, niet minder legendarische, ZOO TV Tour. De basis hiervoor werd gelegd in Berlijn, dat in de jaren na de val van de Muur het epicentrum was van de Duitse hereniging. Meer dan dertig jaar later wordt Achtung Baby nog altijd gezien als een van de beste albums aller tijden en heeft de band zowel het album als de tour nieuw leven ingeblazen met een reeks grensverleggende shows in Las Vegas: U2:UV.

In dit boek verzamelen Dirk Timmerman en Thilo Schmied de verhalen en beelden van toen en nu. Aan de hand van herinneringen en anekdotes van fans van over de hele wereld nemen ze ons mee naar de jaren negentig, waarin U2 onverwacht een compleet nieuw geluid liet horen. Ook reizen we af naar de plek waar belangrijke delen van het Achtung Baby-album werden opgenomen: de legendarische Hansa Studios in Berlijn. En uiteraard mag de iconische Trabant niet in dit verhaal ontbreken. Tot slot nemen ze ons mee naar Las Vegas anno nu, waar de band opnieuw muziekgeschiedenis schrijft.

Speciaal voor de Nederlandse editie is er een hoofdstuk over de Achtung Baby-shows die U2 in 2023 in Las Vegas speelde. Tijdens die shows was de Nederlandse drummer Bram van den Berg, van de band Krezip, onderdeel van de band.

Bijpassende boeken