Donald Niedekker – Zo zie je alles

Donald Niedekker – Zo zie je alles recensie en informatie over de inhoud van de roman. Op 15 augustus 2019 verschijnt bij Uitgeverij Koppernik de nieuwe roman van Donald Niedekker.

Donald Niedekker – Zo zie je alles Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Zo zie je alles, de roman van Donald Niedekker. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie vinden over de inhoud van de nieuwe roman van Donald Niedekker.

Donald Niedekker Zo zie je alles Recensie

Zo zie je alles

  • Schrijver: Donald Niedekker (Nederland)
  • Soort boek: psychologische roman
  • Uitgever: Koppernik
  • Verschijnt: 15 augustus 2019
  • Omvang: 152 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Flaptekst van het boek

Al dertig jaar slijpt de verteller van Zo zie je alles in een Ikeavestiging dagelijks drieduizend potloodjes. Nu hij voor zijn pensioen staat bouwt hij als afscheid voor zijn collega’s een maquette van de vestiging in Groningen. Een kolfje naar zijn hand. In de deel van zijn Friese boerderij heeft hij immers in zijn vrije tijd alles op schaal gevangen: historiestukken, mytische taferelen, alledaagse voorvallen, treinromantiek, operascènes.

Zo zie je alles toont een zondag uit het leven van de potloodslijper. Een zondag zoals alle zondagen voor hem de afgelopen dertig jaar zijn verstreken, met zijn tangetjes, pincet en lijmpot achter de werktafel. En ’s avonds op de dijk uitkijkend over de Waddenzee.
De volgende ochtend brengt de Ikea in minituur hem echter op het spoor van een mogelijke aanslag. Werkelijkheid? De 1:87 fantasie van een modelbouwer? Paniek op dwergofrmaat ofreële dreigen? Zijn we zelf zetstukken in een modellandschap geworden?

Bijpassende Boeken en Informatie