Dorien van Linge – Feminist fataal

Dorien van Linge Feminist fataal recensie en informatie over het nieuwe feminisme. Op 25 september 2019 verschijnt bij Uitgeverij Das Mag het boek van journaliste Dorien van Linge over alles wat je lekker zelf mag weten over gender, seks en je lichaam. Het boek heeft als titel Feminist fataal gekregen.

Dorien van Linge Feminist fataal Recensie en Informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering lezen van Feminst fataal. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie vinden over Feminist fataal, het boek over het moderne feminisme van Dorien van Linge, lezen.

Dorien van Linge Feminist fataal Recensie en Inhoud

Feminist fataal

Alles wat je lekker zelf mag weten over gender, seks en je lichaam

  • Schrijfster: Dorien van Linge (Nederland)
  • Soort boek: feministisch boek, non-fictie boek
  • Uitgever: Das Mag
  • Verschijnt: 25 september 2019
  • Omvang: 254 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering:

Inhoud van Feminist fataal

Een nieuwe generatie feministen (m/v) staat op de barricades om zich in te zetten voor gelijkheid. Tegelijkertijd verdienen grote ketens grof geld aan onethisch geproduceerde T-shirts met feministische leuzen, viert slutshaming nog hoogtij in het studentencorps en zijn vrouwen onveranderd de minderheid in de media, hoge functies en op festivalline-ups.

Dorien van Linge is journalist en feminist en dagelijks bezig met deze onderwerpen. Ze merkte dat het onder haar generatie gonst van de vragen. Over kernzaken als gender, seksualiteit en het lichaam en wat het betekent om feminist te zijn. Maar ook concrete vragen als ‘ben je een slechte feminist als je je benen scheert? Moet je altijd maar uit de kast komen als je niet hetero bent? Waarom is het een luxe om niet te hoeven nadenken over je huidskleur? En, wat kan je beter wel en niet zeggen tegen iemand met een eetstoornis?’

Bijpassende Boeken en Informatie