Edward Snowden – Autobiografie Onuitwisbaar

Edward Snowden Autobiografie Onuitwisbaar recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 17 september 2019 verscheen bij uitgeverij Balans de Nederlandse vertaling van de autobiografie van Edward Snowden.

Edward Snowden Autobiografie Onuitwisbaar Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Onuitwisbaar, de autobiografie van Edward Snowden. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met het eigen verhaal van Edward Snowden.

Edward Snowden Autobiografie Onuitwisbaar Recensie

Onuitwisbaar

Mijn verhaal

  • Schrijver: Edward Snowden (Verenigde Staten)
  • Soort boek: autobiografie, memoires
  • Origineel: Permanent Record (2019)
  • Nederlandse vertaling:
  • Uitgever: Uitgeverij Balans
  • Verschenen: 17 september 2019
  • Uitgave: Paperback / Ebook


Flaptekst van het boek

In 2013 schokte de 29-jarige Edward Snowden de wereld toen hij brak met de Amerikaanse geheime diensten en onthulde dat ze in het allergrootste geheim proberen al ons digitale verkeer – elk telefoontje, elk bericht, elke e-mail – op onvoorstelbaar grote schaal te verzamelen en vast te leggen. Van iedereen die zich online begeeft, wordt zo een permanent en onuitwisbaar dossier bijgehouden.

Zes jaar later, op 17 september aanstaande, verschijnt Onuitwisbaar, waarin Edward Snowden voor het eerst zijn volledige verhaal vertelt. In dit uiterst meeslepende boek laat hij zien hoe een intelligente jongen uit een idyllische buitenwijk, die opgroeide aan het begin van het internettijdperk en die daar al snel de opwindende vrijheid van ontdekte, later een digitale spion werd die mee zou bouwen aan het grootste surveillancenetwerk ooit. Snowden vertelt indringend hoe hij daarna in grote gewetensnood raakte en uiteindelijk, in ballingschap, uit zou groeien tot het geweten van ons online bestaan. Onuitwisbaar is niet alleen scherpzinnig, elegant en overtuigend geschreven, maar ook indrukwekkend en ontluisterend; het heeft alles in zich om een klassieker te worden.

Bijpassende Boeken en Informatie