Elfstedenpad Wandelgids Friesland

Elfstedenpad wandelgids Friesland informatie over LAW-gids streekpad 19. Op 16 oktober 2017 verschijnt bij De Vrije Uitgevers de wandelgids van de wandeltocht der wandeltochten, geschreven door Michael Müller.

Elfstedenpad Wandelgids Friesland informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van LAW-gids streekpad 19 – Elfstedenpad. Het boek is geschreven door Michael Müller.  Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de gids voor de Elfstenden Wandelgids Friesland van Michael Müller.

Elfstedenpad wandelgids Friesland LAW-gids streekpad 19

Elfstedenpad Wandelgids Friesland

LAW-gids streekpad 19

  • Schrijver: Michael Müller (Nederland)
  • Soort boek: wandelgids
  • Uitgever: De Vrije Uitgevers
  • Verschenen: 16 oktober 2017
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van de Erlfstedenpad wandelgids

Het Elfstedenpad Gebruikmakend van voormalige jaagpaden en kerkenpaden, van eeuwenoude grasdijken, van veel betreden handelswegen en soms noodgedwongen van passages over kaarsrechte stroken asfalt, zijn routemakers Johan Vellinga en Broer Adema erin geslaagd de Friese steden op een voor wandelaars zo aantrekkelijk mogelijke manier aan elkaar te rijgen.

Het Elfstedenwandelpad is met 283 kilometer een stuk langer dan de andere Elfstedentochten. Daar is een goede reden voor. Volgen schaatsers en ook wandelsporters over het algemeen de kortste weg, deze wandelroute zoekt de mooiste paden uit. Meer nog dan om de steden, gaat het om het tussenliggende land en om de paden die de steden verbinden. De schoonheid van de Greidhoeke en het Merengebied staat buiten kijf, maar Friesland is meer dan weiland en water. Het Elfstedenpad maakt een royale slag door de heuvels en bossen van het Gaasterland. Voorbij Dokkum doorkruist het de typische houtwallen in het coulissenlandschap van de Fryske Wâlden. Kortom met het Elfstedenpad is een prachtig stukje Friesland ontsloten, niet alleen voor schaatsers, fietsers en watersporters, maar nu ook voor wandelaars.

Bijpassende boeken en informatie