Belinda Bauer De schitterende doden Recensie Thriller

Belinda Bauer De schitterende doden Recensie Thriller

Belinda Bauer De schitterende doden Recensie Thriller
De Schitterende doden is al weer de zevende thriller van de Engelse schrijfster Belinda Bauer. Ze heeft met haar voorgaande thrillers al enkele prijzen gewonnen. De verwachtingen voor deze waren dan ook behoorlijk hoog gespannen.

Doden als kunstvorm
Mensen doden in naam van de kunst, dat is het idee van de moordenaar in De schitterende doden. Een vorm van kunst, die hem bovendien bestaansrecht geeft. En zoals zoveel moordenaars (en kunstenaars!) wil deze man een publiek. Via misdaadverslaggever Eve Singer meent hij een briljante ingang te hebben voor zijn publiek. Ze zijn beiden afhankelijk van lijken… Bovendien heeft Eve haar baan en met name het geld hard nodig. Haar baas eist van haar scoops en briljante beelden. Dus een samenwerking met een moordenaar is misschien zo gek nog niet.

De schitterende Doden start traag maar werkt toe naar een spannend en mooi eind
Voor mij was de opbouw van De schitterende doden wat aan de trage kant. Soms werkt dat heel goed, als je voelt dat er een spanning wordt opgebouwd. Dat miste ik echter aan het begin. Het is wel een mooie manier om de hoofdrolspelers en hun motieven te leren kennen. In dat opzicht slaagt Belinda Bauer uitstekend. De rol die ze de vader van Eve toebedeeld, geeft het boek een extra laag wat voor mij het niveau beslist omhoog trekt. Het einde is spannend, zoals het einde van een thriller hoort te zijn. Als je zin hebt in een niet al te gecompliceerde thriller, die ook nog wat elementen van een roman in zich heeft, heb je aan De schitterende doden een fijn boek. Van een meervoudig prijswinnaar had ik misschien iets meer verrassing verwacht, desalniettemin waardeer ik Belinda Bauer – De schitterende doden met ★★★ (zeer goed).

Recensie van: Jolien Dalenberg

BELINDA BAUER – DE SCHITTERENDE DODEN
– Titel: De schitterende doden
– Schrijfster: Belinda Bauer ♀ (Engeland)
– Soort boek: Engelse thriller, psychologische thriller
– Origineel: The Beautiful Dead (2016)
– Nederlandse vertaling: Valérie Janssen
– Uitgever: A.W. Bruna
– Verschenen: 30 mei 2017
– Omvang: 320 pagina’s
– Uitgave: Paperback / Ebook
– Prijs: € 19,99
– Waardering: ★★★ (zeer goed) Jolien Dalenberg
…Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Belinda Bauer – De schitterende doden
Hij zou haar kunnen doden. Zij zou het kunnen toelaten. Eve Singer is op zoek naar de dood. Haar carrière als misdaadverslaggever lijkt voortijdig aan zijn eind te komen en ze is bereid om alles te doen om haar op sensatie beluste publiek tevreden te stellen. De moordenaar is ook op zoek naar de dood, om aan iedereen de schoonheid van het sterven te laten zien. Hij kondigt zijn macabere optredens van te voren aan en zorgt ervoor dat deze voor iedereen te zien zijn. Wanneer de moordenaar contact opneemt met Eve, grijpt ze deze kans om als eerste de moorden te verslaan met beide handen aan.

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Thrillers Mei 2017
Nieuwe Thrillers 2017 overzicht