Erwin Mortier – Glorie en heerlijkheid

Erwin Mortier Glorie en heerlijkheid recensie en informatie over de inhoud van de Vlaamse verhalenbundel. Op 7 september 2023 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige bij het nieuwe boek met verhalen van de Vlaamse schrijver Erwin Mortier.

Erwin Mortier Glorie en heerlijkheid recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Glorie en heerlijkheid. Het boek is geschreven door Erwin Mortier. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het boek met verhalen van de Vlaamse auteur Erwin Mortier.

Erwin Mortier Glorie en heerlijkheid recensie

Glorie en heerlijkheid

Eindelijk ook verhalen

  • Auteur: Erwin Mortier (België)
  • Soort boek: verhalen
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 7 september 2023
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de eerste verhalenbundel van Erwin Mortier

Van een melancholische klokkenmaker tot transcendente tuinkabouters en de eerste zwarte paus: in Glorie en Heerlijkheid trekt Mortier alle registers open om te tonen wat het kortverhaal voor hem is: een literaire speeltuin, een schrijverslaboratorium waarin alles mogelijk is en niets te gek. Het plezier in het scheppen, het spel met taal, de verf van het verhaal, de buitelingen der gedachten – het spat van het papier af. Met Glorie en Heerlijkheid voegt Mortier een nieuw facet toe aan zijn schrijverschap. Deze bundel is behalve een zalig leesboek en een staalkaart van wat Mortier als auteur vermag ook een pleidooi voor meer speelsheid in de letteren. Niets zo belangrijk als om al schrij- vende de wereld je tanden te laten zien, vindt hij. In een glimlach weliswaar.

Erwin Mortier (Nevele, Oost-Vlaanderen, 28 november 1965) is de auteur van een indrukwekkend en veelomvattend oeuvre. Hij maakte furore met zijn klassiek geworden debuutroman Marcel (1999) en kreeg voor Godenslaap (2008) de AKO Literatuurprijs. Ook publiceerde hij het literaire meesterstuk Gestameld liedboek. Moedergetijden (2011) en de romans De spiegelingen (2014) en Boeken van de troost (2018). In 2020 bracht hij De onbevlekte – het vervolg op Marcel – uit, dat op de shortlist stond van de Libris Literatuur Prijs. Mortier ontving lof en prijzen in binnen- en buitenland en schrijft behalve romans en kortverhalen ook poëzie, essays en toneelteksten.

Bijpassende boeken en informatie