Felicita Vos – Ravage Recensie

Felicita Vos Ravage recensie waardering en informatie over de inhoud van deze familieroman. Op 7 maart 2019 is bij Uitgeverij De Kring de nieuwe roman van Felicita Vos – Ravage verschenen.

Felicita Vos Ravage Recensie

Hoofdstuk 1. Charlotte is op weg naar Berlijn, ontvlucht haar leven, tenminste dat wat haar leven is overgebleven. Ze vertrekt uit Amsterdam. Ze is welkom Ulrike, haar zangpedagoge. Ja, Charlotte is operazanger. De kunstuiting waarin zij, zo heeft zij ontdekt al haar gevoelens, bewust en onbewust kwijt kan.

De aanleiding van haar vlucht is de familiereünie bij haar zus Cat op Aruba. Dit is niet de directe aanleiding. Dat is de hond Ramirez die Charlotte mee naar Amsterdam neemt om haar zwangere zusje te ontlasten en het gat dat zij voelt in haar relatie met Vincent enigszins te kunne vullen. Ja, de hond ontsnapt nog dezelfde dag dat zij met haar in Amsterdam zijn aangekomen.

En dan begint de speurtocht, krijgt de lezer een inkijkje in de verschillende relaties die deze familie met elkaar heeft, want op een of andere duistere wijze lijkt het hele gezin van Charlotte zich geroepen te voelen mee te doen aan de speurtocht naar het hondenbeest?? Merkwaardig! Deze speurtocht die gebaseerd lijkt op een soort van onderlinge betrokkenheid loopt uit om een deceptie. Onderhuidse jarenlange spanningen krijgen ruimte om te ontsnappen. De meest onwaarschijnlijke vermoedens blijken waarheid te zijn.

Felicita Vos Ravage Recensie

Het laatste hoofdstuk.  Charlotte op weg naar het station. Zij wordt weggebracht door haar vriendin Esma. De vrouw uit het woonwagenkamp in de buurt waar zij met elkaar dagen naar de verdwenen hond hebben gezocht. Deze plek, deze vrouw, werd haar toevluchtsoord  en houvast tijdens de emotionele rollercoaster die de zoektocht naar het hondenbeest voor Charlotte betekende.

Familieroman die niet helemaal tot volle wasdom komt

Felicita Vos schreef met Ravage een roman die pretendeert inzicht te geven in verstoorde familierelaties. Ik moet zeggen dat wat mij betreft daarvoor de verschillende gezinsthema’s te oppervlakkig zijn uitgewerkt. Ook door de verzameling aan extreme familieproblemen blijft deze roman wat mij betreft hangen in een nogal ongeloofwaardig verhaal. Ravage is gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (goed).

Recensie van Mieke Koster

Ravage

  • Schrijfster: Felicita Vos (Nederland)
  • Soort boek: familieroman, psychologische roman
  • Uitgever: Uitgeverij De Kring
  • Verschenen: 7 maart 2019
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (goed)

Flaptekst van de roman

Om haar zwangere zus te ontlasten én om het gemis aan kinderen te compenseren, neemt Charlotte Zwanenburg de hond van haar zus in huis. Direct na aankomst neemt de hond de benen. Het is het startsein van een koortsachtige zoektocht. Gaandeweg zoekt de hele familie mee. De tocht maakt pijnlijk duidelijk hoe er werkelijk over elkaar gedacht wordt. De verhoudingen komen onder hoogspanning te staan, irritaties worden ruzies en verzwegen waarheden komen aan het licht. Voor Charlotte hebben die verstrekkende gevolgen.

Ravage is een spannende, hartverscheurende roman over de vraag: hoe goed ken je je naasten?

Felicita Vos Informatie

Geboortejaar: 1972
Geboorteplaats: Arnhem, Gelderlans
Nationaliteit: Nederland
Discipline: schrijfster, journaliste
Soort boeken: romans, non-fictie
Felicita Vos Boeken >

Bijpassende Boeken en Informatie