Florette Dijkstra – Verdwenen levens

Florette Dijkstra Verdwenen levens recensie en informatie boek met reisverhalen. Op 24 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Querido het nieuwe boek van de Nederlandse schrijfster Florette Dijkstra.

Florette Dijkstra Verdwenen levens recensie en informatie

Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Verdwenen levens, Op zoek naar een alpinist, een partizane, een fout gen en een stel voortvluchtigen.  Het boek is geschreven door Florette Dijkstra. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het nieuwe boek van de Nederlandse schrijfster Florette Dijkstra.

Florette Dijkstra Verdwenen levens Recensie

Verdwenen levens

Op zoek naar een alpinist, een partizane, een fout gen en een stel voortvluchtigen

  • Schrijfster: Florette Dijkstra (Nederlands)
  • Soort boek: reisverhalen
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 24 februari 2022
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Prijs: € 17,50 – € 22,50
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek van Florette Dijkstra

In 2020, als de grenzen dicht zitten, vindt Florette Dijkstra toch mogelijkheden om door de wereld te dwalen. Ze volgt het spoor van mensen die vergeten zijn en van wie het bestaan soms zelfs wordt ontkend. Op zoek in archieven en op internet ontdekt ze dat er meer aan de hand is. De tochten monden uit in vier spannende reconstructies.

Wat overkwam de schrijver Edward Benecke tijdens zijn laatste bergbeklimming? Waarom wordt ontkend dat een vróúw tijdens de Franse Revolutie Den Bosch veroverde? Wie was de eerste persoon in Dijkstra’s familie die een dodelijke genetische fout doorgaf, en hoe onthult het spoor naar enkele voortvluchtigen een wereld vol intriges en conflicten in achttiende-eeuws België? Op haar zoektochten in Verdwenen levens bewandelt Dijkstra de mooiste zijpaden.

Bijpassende boeken en informatie