Freek de Goede – Een berg die mijn naam draagt

Freek de Goeje Een berg die mijn naam draagt recensie en informatie boek met een reisverslag Naar het hart van de Surinaamse jungle, op zoek naar mijn koloniale erfenis. Op 1 september 2023 verschijnt bij uitgeverij Mazirel Pers het boek met een reisboek over een tocht naar de jungle van Suriname.

Freek de Goeje Een berg die mijn naam draagt recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Een berg die mijn naam draagt, Naar het hart van de Surinaamse jungle, op zoek naar mijn koloniale erfenis. Het boek is geschreven door Freek de Goeje. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen van het boek van Freek de Goeje van een reisverslag naar de jungle van Suriname.

Freek de Goeje Een berg die mijn naam draagt recensie.

 

Een berg die mijn naam draagt

Naar het hart van de Surinaamse jungle, op zoek naar mijn koloniale erfenis

  • Auteur: Freek de Goeje (Nederland)
  • Soort boek: reisverhaal
  • Uitgever: Mazirel Pers
  • Verschijnt: 1 september 2023
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de jungle van Suriname van Fraak de Goede

Honderd jaar geleden trok cartograaf Claudius de Goeje het regenwoud van koloniaal Suriname in. Hij maakte er kennis met natuur, dieren en mensen die zijn voorstelling te boven gingen. Zijn kaarten hadden grote gevolgen: de jungle en haar oorspronkelijke bewoners verloren het van de goudmijnen. En boven dat alles torent een berg uit die zijn naam draagt, het De Goeje-gebergte.

Als kind was Freek de Goeje trots op de berg, maar nu? Honderd jaar na de vorige expeditie reist hij af naar de door ontbossing, vergiftiging en geweld bedreigde Wayana’s. Leggen zij de schuld bij zijn voorouder? En is die schuld erfelijk?

Freek de Goeje (1997) rondde de opleiding audiovisuele media af aan de HKU. In de zomer van 2022 trok hij naar de top van het De Goeje-gebergte en maakte daarover de film De Toemoek Hoemak Expeditie.

Bijpassende boeken en informatie