Gerard en Cornelis van Spaendonck Boek De geur van succes

Gerard en Cornelis van Spaendonck boek De geur van succes recensie en informatie over de inhoud van de catalogus behorend bij de tentoonstelling in het Noordbrabants Museum. Het boek is uitgegeven door Uitgeverij WBOOKS in samenwerking met het Noordbrabants Museum en verschijnt op 25 april 2019.

Gerard en Cornelis van Spaendonck Boek De geur van succes Recensie en Informatie

Als de redactie de catalogus gelezen heeft, kun je op deze pagina de Gerard en Cornelis van Spaendonck Bloemschilders in Parijs boek recensie en waardering vinden. Daarnaast zijn op deze pagina gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het Gerard en Cornelis van Spaendonck Bloemschilders in Parijs lezen.

Gerard en Cornelis van Spaendonck Boek De geur van succes Recensie en Informatie

Gerard en Cornelis van Spaendonck De geur van succes

Bloemschilders in Parijs

Inhoud Gerard en Cornelis van Spaendonck Boek De geur van succes

De broers Gerard (1746-1822) en Cornelis (1756-1839) van Spaendonck werden geboren in Tilburg. Gerard was als kind al ijverig in het tekenen en wilde graag kunstenaar worden. Om die reden reisde hij op jonge leeftijd naar Antwerpen waar hij in de leer ging bij Willem Jacob Herreyns (1743-1827), een succesvol historie- en portretschilder. Ook Cornelis, de tien jaar jongere broer van Gerard, ging daarna bij Herreyns in de leer. Vanuit Antwerpen vertrokken de broers een voor een naar Parijs, het toenmalige centrum van de culturele wereld.

Ze specialiseerden zich als schilders van bloemen, waar in die tijd een enorme vraag naar was. De broers Van Spaendonck maakten in de periode rond 1800 een illustere carrière in de Beau Monde van Parijs. Ze werkten zowel voor koning Lodewijk XVI als voor Napoleon Bonaparte en veroverden een invloedrijke positie in de kunstwereld. Ondanks de roerige gebeurtenissen rondom de Franse revolutie behielden de broers hun vooraanstaande positie. De geur van succes. Gerard & Cornelis van Spaendonck, bloemschilders in Parijs verschijnt tegelijkertijd met de tentoonstelling in Het Noordbrabants Museum.

Bijpassende Boeken en Informatie